Merja odottelee kunnon kulkua

Jukola-isäntä Jämsän Retki-Veikkojen MM-toivo Merja Rantanen on oudon paikan edessä, kun vuosikausiin ensimmäistä kertaa hän ei pääse kilpailijana mukaan Venlojen viestiin.

– 14-vuotiaanakohan olin ensimmäisen kerran mukana ja siitä lähtien olen aina ollut, hän muistelee.

Tulevaa Venlojen viestiä Rantanen arvioi varovasti, ettei samalla paljastaisi liikaa tulevista kisamaastoista. – Pyrintö on suosikkijoukkueeni, kun aika lähellä Tamperetta kuitenkin ollaan. Muita ennakkosuosikkeja on vaikea nimetä, kun niin vähän seuraan muiden tekemisiä. Jos suomalaisten joukossa pysytään niin Paimion Rasti ja Pohjantähti voisivat olla muita, hän arvioi.

Järjestelyissä Merja on ollut mukana MM-kisoihin tähtäävän harjoittelun ehdoilla. – Enemmänkin olisin halunnut olla mukana, mutta harjoittelu vaatii myös palautumisen, hän muistuttaa. Noin viikkoa ennen tärkeitä MM-katsastuksia Rantanen sanoo odottelevansa ”kulkua”, eli helppouden tunnetta suunnistamiseen. – Viitteitä siitä on ollutkin, vaikka kauden mittaan väsymystä on ollut liikaa. Mutta eihän sen vielä ole helppoa tarvinnutkaan olla.

Kauteen on jo mahtunut muun muassa sprintin SM-pronssi ja yksi paha törmäys kiveen kesken kisan. Törmäyksen jälkeen Rantasen oli pakko levätä jonkin aikaa, mutta hän ei usko haaverin haittaavan MM-valmistautumista. Kotimaassa järjestettävät MM-kisat luonnollisesti ovat huipputärkeät ja niiden eteen on tehty kaikki mahdollinen. – Harjoittelussa on aikamoista taiteilua, mitä kroppa pystyy ottamaan vastaan, hän luonnehtii.  MM-sprinttiin Rantanen ei aio tavoitella paikkaa, mutta muille matkoille kylläkin.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti