Koti on aina koti, vaikka vieraskin

Kuvat: Valtteri Vallittu

Majoittuminen sisällä, lämpimässä vai telttamajoitus sateisessa kesä-Suomessa. Suurin osa Jämsä-Jukolan osallistujista majoittuu ulkosalla tai asuntoautoissa tai -vaunuissa. Nukkuvatko huippu-urheilijatkin käpy tyynyn alla?
Vaajakosken Terän miesten ykkösjoukkue on vuokrannut rivititalon läheltä kilpailukeskusta. Talo toimii huoltopisteenä koko kilpailun ajan. Osa joukkueesta majoittuu kotonaan Jyväskylässä.

– Jukolaan yritämme aina löytää mahdollisimman rauhallisen majoituksen sopivan matkan päästä kilpailukeskuksesta. Tiomilassa Ruotsissa meillä on ollut tapana etsiä joku seuramaja. Harvoin, jos koskaan joukkue saa hotellin tyynyn päänsä alle, kertoo patruuna Juhani ”Jussi” Palonen, Vaajakosken Terän joukkueenjohtaja.
Tänä vuonna myös Vaajakosken Terän 2. Joukkue saa nukkua lämpimässä, kun suunnistajat Merja Rantanen ja Antti Anttonen majoittavat kollegoitaan kotiinsa.

– Koti on aina hyvä, vaikka on vieraskin. Ylellistä olisi, jos lasten sängyt olisivat vielä ”jatkettavia”. Luksusta kodeissa on tietenkin se, että telkkari on käytössä kilpailun seuraamiseksi läpi yön, sähköpisteitä tietokoneille löytyy useista huoneista ja tietysti kotisauna, listaa Jussi hyviä puolia.
Vaikka ykkösjoukkue kotimajoitukseen pääseekin, mitään erityiskohtelua he eivät silti saa. Suunnistajat huoltavat päivällä itsensä, yöaikaan Vaajakosken Terän huoltopomo ”BigR” ja patruuna keittävät kahvit ja puurot. Ylimääräisillä ei ole edes lupaa käydä ovella kolkuttamassa.

– Eipä ole meidän porukkaan löytynyt nirppanokkia, ei kai oikein meidän sakissa viihtyisikään. Vähän kaverit virnuilevat, kun minulla on välillä oma tyyny mukana. Jos kaikille ei sänkyjä riitä, ensimmäiseksi lattialle menee kyllä patruuna. Ei meillä ole jääkiekkojoukkueitten stara-meninkiä. Sopu on tilan antanut, Jussi sanoo.
Kotimajoitus on kustannuksiltaan hotellitasoa, mutta edullisempi kuin lähialueen mökit. Joukkue laskee kustannuksiin myös matkat.

Kuvassa Håvard Lucasen (vas.), Jussi Palonen, Anders Nordberg ja talon isäntä Petteri Koskinen juovat tulokahveja. Koskisen perhe matkusti viikonlopuksi Mellilään.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti