Jukolassa tavoitteena kympin sakki

Tuomas Tervo Kuva: Simo Kiviruusu

Jukola on suomalaiselle suunnistajalle viesti, jossa eniten haluaisi pärjätä. 

– Kympin sakkiin mieli tekisi, sanoo maajoukkueen Vuokatti-ryhmään kuuluva Tuomas Tervo (Rajamäen Rykmentti), kun kysytään tavoitteita tulevaan Jämsä Jukolaan. Tämä vaatisi parin pykälän korotuksen, sillä paras Jukola-sijoitus Tuomaksella on 12. sija.  

Tavoitin Tuomaksen maailmancupin osakilpailureissulta Norjasta ja Ruotsista. Maailmancupissa juoksu on kulkenut tasaisesti ja sijoitukset ovat olleet 30 tuntumassa. Ennen Jukolaa kisakalenterissa ovat vielä maailmancupin sprintti- ja takaa-ajokilpailut Turussa.

Tuomaksen kausi on alkanut kohtalaisen hyvin, vaikka muutaman viikon takaisessa huippuliigan osakilpailussa polvi vääntyikin ikävästi. Kunto on hyvä ja odotukset kauteen korkealla. Päätavoite on heinäkuun MM-kisoissa, jossa pyrkimyksenä on parhaan sijoituksen (13.) parantaminen ja palkinnoille, eli kuuden parhaan joukkoon sijoittuminen. 

Jukolan viestilläkin on oma merkityksensä. – Jukola on suomalaiselle suunnistajalle viesti, jossa eniten haluaisi pärjätä, hän sanoo. Jukola on Tuomaksen mukaan tunnetusti hyvin järjestetty tapahtuma, jossa on ihan omanlaisensa tunnelma, – Siellä tapaa aina tuttuja kasvoja vuosien varrelta.  

Tuntumaa keskisuomalaisiin maastoihin hän ja tukku muita rykmenttiläisiä kävivät ottamassa reilu viikko sitten Himoksen leirillä ja Mäntän Seudun Eräpirkkojen järjestämässä kansallisessa suunnistuskilpailussa. Jämsä ja erityisesti Hallin seutu tulivat Tuomakselle tutuksi syksyn ja talven mittaan, sillä hän suoritti lennonjohtajakurssiin kuuluvan loppuharjoittelujakson Hallin lentoasemalla. Helmikuussa valmiiksi saatu koulutus on tällä tietoa viemässä miestä Norjaan töihin.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti