Joukkueellinen itseironiaa: Kun ne saa paikan, ne missaa sen

Jukolan viesti on siinä mielessä metka huippu-urheilutapahtuma, että viestissä ovat mukana lajin huiput ja mahdolliset ensikertalaiset. Samoilla radoilla, samaan aikaan. Vuosittain Jukolan ja Venlojen viestit houkuttelevat ensikertalaisia testaamaan taitojaan. Ylöjärveläisjoukkue Pelikassit on yksi näistä joukkueista.

Kaikkien Pelikassit joukkueen jäsenten haaveena on ollut päästä joskus mukaan Jukolan viestiin. Vain yhdellä henkilöllä on aiempaa kokemusta Jukolasta, mutta se ei tahtia haittaa.
– Muilla suunnistamisesta ei ole kokemusta tai siitä on sen verran pitkä aika, että opit ovat päässeet unohtumaan, kertoo Henri Mäenalanen, Pelikassien puheenjohtaja.
Pelikassien ominta aluetta on ball hockey, yksinkertaistetusti jääkiekkoa lenkkarit jalassa.
– Ball Hockey on kuin salibandyn ja jääkiekon yhdistelmä. Salibandyyn verrattuna kontaktia otetaan enemmän ja juoksumetrejä tulee isomman kentän johdosta enemmän. Suomessa laji on lasten kengissä, mutta Keski-Euroopassa suosio on kova. Pelikassien toimintaan laji on tullut jäädäkseen ja vuosittain harrastajia saadaan lisää eri urheilulajien parista, Henri kertoo.

Pelikassit iltarasteilla: Jaakko Vuorenmaa (vas.), Henri Mäenalanen, Juha Mähönen ja Antti Koskela.

Kokeneiden joukkueiden nujertaminen maistuisi

Tossulätkä vaatii kuntoa, jota joukkueen jäsenet kasvattavat monipuolisella treenillä.
– Pelikassien joukkue oli mukana esimerkiksi Helsinki City Run –tapahtumassa. Suunnistustreeniä olemme hakeneet Helsingin ja Tampereen iltarasteilta. Meno siellä tuntui aluksi vaikealta, mutta pikku hiljaa rastit ovat alkaneet löytyä ja sitä kautta on tullut uskoa omaan tekemiseen.
Juoksujärjestyksen joukkue pitää vielä salaisuutena, mutta se on mietitty. Jokaisen vahvuudet huomioiden. Joukkue tavoittelee puhdasta suoritusta niin, että ensi vuonnakin kehtaa lähteä mukaan Kuopio-Jukolaan.
– Aina kun Kassit urheilee, niin täysillä mennään. Alussa voi olla vaikeaa mennä maltilla, kun on menohaluja. Toisaalta kovapäisimmät jätkät lähtee alussa maastoon, joten kyllä niillä varmasti pää kylmänä pysyy, Henri luottaa.

Oma mediatiimi mukana

Pelikassit on joukkueellinen urheilijoita, mutta siihen liittyy oleellisena osana myös Pelikassien fanijoukot. Pelikassien fanijoukon ansiosta joukkue näkyy ja kuuluu erilaisissa urheilutapahtumissa. Jämsä-Jukolaan faneja on lähdössä yhden puolijoukkueteltan verran.
– Viestieväiden suhteen kauppalista on vielä auki, mutta se on varmaa, että Kassien matkaa voi seurata Facebookissa, Twitterissä ja nettisivuillamme. Mahdollisesti myös nettiradiossa.


Pelikassit

on Ylöjärveläinen urheiluseura, joka on perustettu 2005 Ball Hockey -harrastukseen. Toiminta on laajentunut hurjasti, aktiivisia jäseniä on nyt yli 100. Toimintaan kuuluu mm. jalkapalloa, jääkiekkoa ja salibandyä. Pelikassien paras sijoitus lajin Euro Cupissa on sija 5. Vuonna 2009 joukkue edusti Suomea Pilsenin MM-kisoissa Tšekin tasavallassa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti