Janne Salmella edessä 30. Jukola

Turun Suunnistajien ykkösjoukkueessa Jukolan viestin toiselle osuudelle lähtee mies, jonka kokemusta huippusuunnistuksesta voi pitää ainutlaatuisena. Janne Salmi on nähnyt suunnistuksen maailman huipun niin urheilijana kuin valmentajanakin. Sitä paitsi kyseessä on Salmen 30. Jukolan viesti.

– Viime vuonna se jäi ensimmäistä kertaa väliin, hän kertoo. Tänä vuonna Jukola on ollut Janne Salmelle tervetullut yllyke, joka on potkinut harjoittelemaan. – Jos en olisi ollut tulossa Jukolaan niin en olisi käynyt viime aikoina ollenkaan lenkillä, hän tunnustaa. Kiireisenä hänet on pitänyt erityisesti Turussa viime viikonvaihteessa järjestettyjen maailmancupin osakilpailujen järjestelyt. – Tämän Jukolan viestin nettisivuilla kävin ensimmäistä kertaa tiistaina, hän tunnustaa.

Tällä valmistautumisella ja vielä kommentaattorin töihin lupautuneena monen kilpailijan menestysmahdollisuudet voisi unohtaa. Salmen kohdalla ei ehkä kannata tehdä tätä virhettä sillä mies toteaa kunnon jo viime aikoina kolkutelleen. Hän myös sanoo perehtyneensä ja pohtineensa tulevia ratoja sen jälkeen, kun omat kisajärjestelypaineet olivat ohi. – Onhan se ehkä hulluutta lähteä, mutta Jukola sytyttää aina, mies toteaa.

Keski-Suomen maastot myös ovat Salmelle monella tavalla tuttuja. – Opiskelin Jyväskylässä ja vuonna 1992 Keski-Suomessa järjestetyn Fin5-rastiviikon voitin. Myös Kollinmäen Hervottomien järjestämä Hervoton-suunnistus tuli takavuosina tutuksi, hän naurahtaa. Yhden Hervoton-suunnistuksen maali jopa oli nykyisen Jukolan kisakeskuksen paikalla. – Mäkien päällä hyvää maastoa, alarinteessä vähän huonompaa. Varmaan aika tyypillinen Jukola, keskittyneen oloinen Salmi ennakoi urakkaa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti