Jämsä-Jukolassa mukana: Pyhät Miehet

Kuva: Touho Häkkinen. Harri Mehto häärii Jämsä-Jukolassa kahdessa roolissa, järjestelytehtävissä areenatuotannossa ja apuhuoltaja Pyhien Miesten taustajoukoissa.

Mikä joukkue: Pyhät Miehet on reipashenkinen pienellä eteläsuomalaisella osastolla täydennetty kaveriporukka Keski-Suomesta. Yhteisiä nimittäjiä joukkueen jäsenille ovat jonkinlainen historia Äänekosken seutukunnan Rasti E4:sessa, hurtti huumori, karski luonne ja vankka suunnistuskokemus.

Tavoite Jämsä-Jukolassa: Valio-Jukolassa viime vuonna sijoitus oli ennätyksellisesti 262. Tänä vuonna on tavoitteena jälleen pinnistellä kakkosella alkavalle loppusijoitukselle.

Yksi Jämsä-Jukolan ensimmäisiä ilmoittautuneita joukkueita oli Pyhät Miehet. Joukkue koostuu suunnistajista, joilla kaikilla on takanaan useita, jopa kymmeniä suunnistettuja Jukolan viestejä. Onkin luonnollista, että esimerkiksi viime vuoden Valio-Jukolan hieno sijoitus perustui ennen kaikkea varmaan, puhtaaseen suunnistukseen ja onnistuneeseen roolitukseen. – Jokaiselle löytyi osuus, jolla pystyi käyttämään täysimittaisesti omia vahvuuksiaan: hermojen hallintaa avausosuuden ruuhkissa, yösuunnistustaitoa, väliosuuksien varmistelua ja pitkien osuuksien peruskuntoa, kertoo puhelimitse tavoitettu keskisuomalainen suunnistuspersoona Harri Mehto. Hän toimii akillesjänteen katkeamisen vuoksi tänä vuonna joukkueen taustavoimissa maailman parhaan Kössi-huoltajan apumiehenä.

Pyhien Miesten valmistautuminen porukan kesäiseen kohokohtaan on hohdokas. Mehto ilmiselvästi innostuu hehkuttamaan: – Pyhäin miesten päivän tienoilla järjestettävän Lapin vaellusleirin (tästä perinteestä syntyi joukkueen nimi) aikana luodaan henkeä ja suunnataan katseita kohti tulevia seikkailuja. Talvileirillä vahvistetaan peruskuntoa ja saatetaanpa tehdä myös yhteishenkeä kohottavia talkoita. Tiomilan aikaan järjestettävällä kevätleirillä seurataan kilpailua ja viritellään mieltä suunnistustaajuudelle. Kesäkuussa koittaakin sitten suunnistuskautemme huippuhetki ja motivaation lähde Jukolan Viesti. Silloin niitetään satsauksen sato. Emme me tätä liian vakavasti ota, mutta totta kai kun numerolappu on rinnassa ja kello käynnissä, niin vanhat sotaratsut syttyvät tappelemaan jokaisesta sijasta.

Jämsä-Jukolasta Pyhät Miehet odottaa suurta kesäistä suunnistusjuhlaa. – Jukolan viestissä on aitoa urheiluhenkeä, hienot järjestelyt, rehtiä luonnonläheistä kestävyysurheilua, huiput ja kuntoilijat rintarinnan samoilla radoilla, yhteisöllisyyttä ja suuria tunteita, päättää Harri Mehto.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti