Jämsä-Jukolassa mukana – Äänekosken Sarjakuvaseura ÄSS

Äänekosken Sarjakuvaseuran miehet Esa Saksola (oikealla) ja Petri Hämynen värittävät kisaa myös tulevassa Jämsä-Jukolassa.

Äänekosken Sarjakuvaseuran joukkueet ovat Jukolan viestin legendoja. Joukkueiden suoritukset huomataan ja niitä odotetaan mielenkiinnolla. Yksi Jukolan viestin kovimpia suorituksia on se, että ÄSS saavutti peräti kolmessa viestissä peräkkäin vuosina 1993–1995 Jukolan viestin viimeisen sijan. Näissä onkin ollut puurtamista! Seuran valmennuspäällikkö Petri Hämynen avaa hieman taustoja.  – Jokainen suunnistajistamme pyrkii tekemään Jukolassa kauden parhaan suunnistuksensa. Niin teki myös Jyrki Nummela vuonna 1995, jolloin Jyrki suunnisti ehkäpä Jukolan viestihistorian legendaarisimman suorituksen – hän juoksi oman osuutensa ajassa 8 tuntia 21 minuuttia ja 59 sekuntia.  Kolmen osuuden jälkeen olimmekin aika saletissa, että jumbosija on taas haarukassa! Monelle kauden paras suunnistus on myös kauden ainoa, mutta se on sivuseikka.

Äänekosken miesten harjoittelu etenee siis tarkkojen suunnitelmien mukaisesti kohti Jämsä-Jukolaa.  – Tosin vuosien varrella on kokemusta ja taitoa kertynyt niin paljon, että jumbosijalle ei taida olla asiaa. Kiristyneessä kilpailussa rentous pitää kuitenkin säilyttää. Ja sujuvia vaihtoja harjoitella, valottaa Hämynen ÄSS:n valmistautumisesta. Seitsikon valinnassa riittää myös pohdittavaa. Monella kaverilla on kovia näyttöjä ja siksi joukkueeseen on tunkua. – Vuonna 2009 latasimme kaikki valttikortit saman joukkueeseen; silloin siihen saattoi päästä vain, jos oli vuosien varrella juossut Jukolan viestissä viimeiseksi sijoittuneessa joukkueessa. Tähän ei moni seura pysty, hehkuttaa Hämynen ja jatkaa: – Jämsässä pyritään taas tekemään jotain ennennäkemätöntä, ovathan ne meillekin kuin kotikisat.

Mikä joukkue?

Äänekosken Sarjakuvaseura tulee Äänekoskelta ja se perustettiin vuonna 1981 edistämään lähinnä keskisuomalaisen sarjakuvan asemaa. Nykyään seura on keskittynyt enemmän urheiluun. Jukolan viesti on yksi vuoden kohokohdista seuran toiminnassa.

Tavoite Jämsä-Jukolassa?

 Paljon elämyksiä kauniissa kesäyössä ja onnistuneita suorituksia.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti