Jämsä-Jukolan ohjelmalava on kilpailukeskuksen sydän

Ohjelmalavan rakentaminen Jämsä-Jukolan kilpailukeskuksessa on aloitettu. Keskeinen sijainti ja lavalla järjestettävät monet seremoniat tekevät Jämsä-Jukolan ohjelmalavasta kilpailukeskuksen sykkivän sydämen.  

Ohjelmavaliokunnan vetäjä Päivi Pitkänen on erityisen tyytyväinen ohjelmalavan sijaintiin. – Ohjelmalava sijaitsee aivan kilpailukeskuksen sydämessä, maalin ja ravintolan välissä. Jukolan seremoniat, avajaiset, palkintojenjaot ja muut juhlallisuudet tavoittavat yleisön hyvin, hän iloitsee. 

Juhlalava ja samanhenkinen Jukolaportti on tarkoitus saada runkorakenteiltaan valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. – Ohjelmalavan rakentamisesta vastaa kenttävaliokunta. Lisäksi lavan rakentamiseen osallistuu Jämsän Ammattiopiston rakennus- ja metsäalan opettajia ja opiskelijoita. Muutamiin erikoistöihin ja tehtäviin on saatu apua myös alueen yrityksiltä, kertoo ohjelmalavan rakentamista koordinoiva Matti Järvelä kenttävaliokunnasta.  

Ohjelmalavan materiaali on suoraan metsästä Jukolan honkametsän hengessä. Ammattiopisto on kaatanut puut kilpailualueen metsästä, puun pinta on moton ja ajokoneen jäljiltä. Lavan somisteina käytetään pääasiassa luonnon materiaaleja. Jukolan portti ja lava yhdessä luovat pohjan Jämsä-Jukolan visuaaliselle ilmeelle. 

Ohjelmalava on sen verran suuri rakennelma, 170 m2, että sille on pitänyt hakea myös toimenpide/rakennuslupa, rakennesuunnitelmat on tehnyt Antero Pisilä. Ohjelmalavan on suunnitellut Pasi Pohjoismäki/ ZANER Arkkitehdit Oy.  

Suuritöisen ohjelmalavan rauha on varmistettu kilpailualueelle sijoitetuin turvakameroin. Lisäksi Turvapalvelut tekee säännöllisiä vartiointikierroksia alueella.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti