IFK Göteborg suunnistaa aina voitosta

 

Göteborg Kinnebergin johdolla Kuva:IFK Göteborg

Ruotsin yksi suunnistuksen keskittymistä sijaitsee Göteborgissa. Alueen vahvimmat seurat kilpailevat tiukasti keskenään, mutta viime aikoina IFK Göteborg on ollut Göteborg-Majornaa vahvempi.

Ensin mainitun seuran miesten valmentajana toimiva Jan Carlsson kertoo, että joukkue lähtee aina juoksemaan kullasta.

– On erittäin vaikeaa voittaa Kalevan Rastia ja Haldenia, ne ovat niin vahvoja. Meillä on silti viisi nuorta kaveria, jotka tulevat koko ajan paremmiksi. Viime vuonna esimerkiksi toiselta osuudella parikymppinen Eskil Kinneberg tuli jo kärjessä vaihtoon, Carlsson kertoi.

Göteborgilaiset treenaavat pääasiassa kotiseudullaan lounaisessa Ruotsissa ja Jukolaa varten maastoissa, jotka lähinnä vastaavat suomalaisia.

– Meillä on muutama suunnistaja eri maajoukkueissa, joilla on ollut harjoitusleirejä viime ja tänä vuonna Suomessa. Tietysti valmistaudumme niin hyvin kuin voimme ja vanhat kartat on katsottu lävitse, Carlsson pyöritteli valmistautumisprosessista.

Göteborgin Tiomilajoukkueet Kuva:IFK Göteborg

Jukola on Göteborgilaisille mieleen, vaikka matkustus on varsin pitkähkö. Osa seuran suunnistajista saapuu paikalle jo torstaina ennen Jukolaa muutamaa malliharjoitusta varten.

– Jukola on mahtava kilpailu, tietysti haluamme tulla joka vuosi sinne.

Tavoitteena Göteborgilla on tänäkin vuonna yrittää kammeta Halden ja Kalevan Rasti pois korkeimmalta pallilta.

– Ykkösjoukkueen tavoite on voitto ja kakkosjoukkueen top 25-sijoitus, Carlsson lopettaa päättäväisesti.

IFK Göteborgin sijoitukset ovat eläneet varsin paljon viime vuosina. Valio-Jukolassa 2012 joukkue oli yhdeksäs. Parempaankin oli mahdollisuuksia, sillä neljännen osuuden katastrofaalisen alun takia joukkue romahti kärkitaistosta. Göteborgin neljäs mies vietti aikaa harhaillen ykkösrastin pohjoispuolisella mäellä vajaan vartin verran.

Viime vuoden neljännen osuuden alku oli monelle muullekin varsin haastava. Asiaan voi perehtyä tarkemmin gps-seurannan kautta täältä: http://www.tulospalvelu.fi/gps/2012juko4/

Tänä vuonna Göteborg otti jo kolmannen sijan Tiomilassa eikä menestyksen jano ole sammunut. Jukolassa harhaillut Vetle Ruud Bråten oli osuutensa toiseksi nopein ja Eskil Kinneberg sai tulikasteensa ankkuriosuudella siitä mainiosti selviytyen. IFK Göteborgia kannattaa pitää silmällä.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti