Hyvällä sykkeellä

Kun tietää mitä tekee, onnistuminen on helpompaa. Jyväskyläläinen Firstbeat on sykeanalyyseihin erikoistunut firma, joka tarjoaa hyvinvointiin ja suorituskykyyn liittyvää tietoa kehon toiminnoista huippu-urheilijoille, työväestölle ja kuntoilijoille. Ei huono lähtökohta firmajoukkueelle.

Firstbeatilla on Jämsä-Jukolaan ilmoittautunut miesten ja naisten joukkueet. Yrityksen miesjoukkue osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa Jukolaan, ja sijoitus oli joukkueelle itselleenkin yllätys: 575:s. Firstbeatin joukkueessa on osaajia ohjelmistokehittäjistä liikunta-alan asiantuntijoihin.
– Yritys on tukenut valmistautumista työaikaan kuuluvilla liikuntatunneilla ja tietysti liikuntaseteleillä on ollut helppo maksaa kuntorasteille osallistumista. Teknisten apuvälineiden käyttö ja tuotetestaus yhdistyvät myös erinomaisesti Jukola-projektissa, Veli-Pekka Kurunmäki kertoo joukkueen lähtökohdista.

Kysyvä ei tieltä eksy

Valmistautuminen Jukolaan on lisännyt yhteishenkeä yrityksen sisällä ja innostus on tarttunut myös naisiin. Venloissa starttaa Firstbeatin naisten joukkue. Firstbeatin työntekijät ovat liikkuvaista porukkaa ja yrityksessä on syntynyt yhteisiä liikuntaprojekteja ympäri vuoden. Jukola oli luonteva osa tätä sarjaa.

Viestinomainen kilpailu päätetään sunnuntaina kello 8.45. Firstbeatin tavoitteena on tasainen suoritus ja siten välttää yhteislähtö. Kuva Vantaalta.

– Muutamalla työntekijällämme oli vähäistä kokemusta suunnistuksesta jo ennen Jukolaa ja nyt Jukola-joukkueen rekrytointi on houkutellut loputkin osallistujat kokeilemaan taitojaan tässä haasteellisessa lajissa, Vellu kertoo.
Kun kunto on kohdillaan, mahdollisia puutteita taidoissa voi paikata juoksuvauhdilla. Firstbeatin joukkueessa on erittäin hyväkuntoista porukkaa, jonka suurimpana haasteena on kartanluku.

– Juoksukunto antaa mahdollisuuden onnistuessaan hyvään sijoitukseen, mutta huonona päivänä viestinviejiä saa odotella hieman kauemmin metsästä. Taustoista johtuen jokainen suunnistusharjoitus tuo lisää varmuutta tekemiseen, joten olemme pyrkineet käymään aktiivisesti kuntorasteilla. Suurin osa joukkueestamme kävi myös tekemässä Jukolan harjoitusalueella valmistavan treenin kiintorastiverkostoa hyödyntäen. Iskulauseemme on ”kysyvä ei tieltä eksy”, joten tiedustelemme kohteliaasti rastikoodeja muilta kanssakilpailijoilta ja pyrimme löytämään vain omat rastimme, päättää Vellu.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti