Hiidenkiertäjät aikoo palata hiidenkivelle

 

Kuva: Pekka Luoma

Lohjan seudulta ponnistava suunnistusseura Hiidenkiertäjät palaa edustusjoukkueen merkeissä Jukolaan tänä vuonna. Hiidenkiertäjät oli osa edustussuunnistusseura Deltaa vuosina 1991–2012. Delta voitti Jukolan viestin vuonna 2008 ja Hiidenkiertäjät vuonna 1987 sekä Venlojen viestin vuonna 1980. Perinteitä siis Länsi-Uudeltamaalta löytyy.

Deltan toiminnan lopettamisen yhteydessä suurin osa kilpasuunnistajista siirtyi edustamaan Hiidenkiertäjiä ja siten seuraa voi pitää yhtenä ennakkosuosikeista. Delta oli viime vuonna Jukolassa neljäs ja tämän vuoden Tiomilassa Hiidenkiertäjät oli heti viides.

Laura Sild, HiKi. Kuva: Pekka Luoma

– Tiomila jätti toki nälkää, sillä taas oli ennätysmäärä miehiä loukkaantuneena. Pystyimme varamiehisenäkin taistelemaan kärkisijoista, vaikka muutamalla osuudella taivuttiin turhan paljon. Palkintopallisija jäi vain 2,5 minuutin päähän. Ei tarvitse olla matemaatikko laskeakseen joukkueen mahdollisuuksia Jukolassa, sanaili HiKi:n valmennuksesta vastaava Petri Forsman.

Hiidenkiertäjien huippuryhmästä vastoinkäymisten kourissa ovat viime vuosina olleet etenkin Olli-Pekka Koistinen, Oskari Liukkonen ja Matti Kivelä.

– Luultavasti suomalaisista vain Patanan Mikko on MM-katsastusviivalla, Forsman harmitteli.

Hiidenkiertäjien ykkösjoukkueen runko rakentuu kokeneiden ulkomaalaissuunnistajien varaan, jotka ovat leireilleet Suomessa MM-kisojen takia jo pitkään.

– Ankkurina suunnistava Vallu (Valentin) Novikov on huipputikissä ja valmiina voittamaan keskimatkan MM-kisoissa, luultavasti viimeisissä mihin satsaus on sataprosenttinen, Forsman paljastaa.

Oletettavasti HiKi:n ykkösjoukkueessa juoksee myös Valentinin veli Leonid sekä virolaisveljekset Timo ja Lauri Sild, jotka ovat olleet joukkueen terävimpiä syömähampaita viime vuosina. Lauri nosti Hiidenkiertäjät kuukausi sitten Tiomilassa kärkeen kolmannella osuudella ja Timo vuorostaan otti kärkeä minuutin kiinni kahdeksannella osuudella.

Suomalaista HiKi:n ykkösjoukkueeseen kampeaa todennäköisesti ainakin Patanan ohella vakuuttavia aloitusosuuksia juossut Perttu Sorsa.

Jukolaan valmistautuminen on huipuilla ollut käynnissä jo pidemmän aikaa. Hiidenkiertäjät vietti leiriviikonlopun Jämsässä ja kisa-alueen vanhat kartat on käyty jo tarkasti läpi.

– Maasto ei varmastikaan ole ihan sitä parasta A-luokkaa, mitä Suomesta löytyisi. Epäilemättä ratamestarit ovat tehneet maastoon taas huippuradat tasa-arvoisin hajonnoin. Järjestelyt tulee varmasti olemaan parasta A-luokkaa, mitä suunnistusurheilu voi tarjota, kaiken kokenut Forsman hehkuttaa.

Jukolassa Hiidenkiertäjillä on vain yksi tavoite, jonka joukkueen valitsija Forsman ilmoittaa selväsanaisesti.

– Hiidenkiertäjät voittaa Jukolan viestin vuonna 2013!

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti