Hieno kokemus elämään

Jari Elonen

Osuusisäntä Elosen Leipomon joukkueet ovat lumien sulamisen jälkeen valmistautuneet suureen seikkailuun enimmäkseen myötätuulessa. Kuntoa on haettu lenkkipoluilta ja suunnistustaitoja iltarasteilta ja yhteisharjoituksista, joissa Merja ja Maaret Rantanen ovat jakaneet suunnistusoppejaan. Oppia on otettu vastaan innokkaina, ovathan joukkueen jäsenet yhtä lukuun ottamatta osallistumassa Jukolaan ensimmäistä kertaa.

Vastoinkäymisiltäkään ei ole säästytty. Vanha sanonta ”urheilija ei tervettä päivää näe” on osittain toteutunut. – Yhdeltä joukkueenjäseneltä on murtunut varvas ja pienempiä vaivoja on useammilla. Itselläni vaivaa kantapää, mutta särkylääkkeiden avulla mennään sitkeästi eteenpäin, paljastaa toimitusjohtaja Jari Elonen.

Pienistä vaivoistaan huolimatta Elosen suunnistajat ovat innostuneita ja valmiina ennen kokemattomaan tapahtumaan. – Tavoitteenamme on selvittää kisa onnistuneesti ja nauttia tapahtumasta pilke silmäkulmassa. Tästä saadaan varmasti hieno kokemus elämään! Eikä suunnistus Jukolan viestiin lopu. Toivottavasti kalenterista löytyy tilaa tällekin lajille, toteaa Elonen.

Merja Rantanen antaa suunnistusoppeja Katri Mäkiselle ja Petra Leivolle.

Myös Venlojen viestissä juokseva Petra Leivo aikoo jatkaa suunnistusta, kun suunnistuskipinä on taas iskenyt. – Muutama vuosi sitten kävin parina kesänä kiertämässä kuntorasteilla helppoja ratoja kaverin kanssa. Harrastan urheilua muutenkin, pelaan salibandya ja käyn juoksemassa. Kun minua kysyttiin mukaan tähän työpaikkajoukkueeseen, mietin pari päivää ja suostuin. Ajattelin, että varmaan tulee hieno kokemus, kertoo ankkuriosuuden juokseva Leivo.

Edessä on siis lähes yhdeksän kilometrin osuus. – Vähän jo jännittää. Ensikertalaisena ei osaa ajatellakaan, miten iso tapahtuma on kyseessä, miettii Leivo viikko ennen Venlojen viestiä.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti