Asiantunteva ääni kuljettaa läpi Jämsä-Jukolan

Antti Örn

Jukolan viestissä kuuluttajana on tuttu mies, Antti Örn, joka on äänessä nyt jo kolmatta kertaa. Asiantuntevaa kuulutusta on siis tarjolla: Antille ala ja tapahtuma ovat tuttuja oman suunnistustaustan johdosta ja siksi, että päätoimisesti hän toimii Suunnistusliitossa valmennustehtävissä.

Jukolan kuuluttaminen on poikkeuksellinen työrupeama pelkästään pitkän keston vuoksi. Venlojen viesti ja Jukola yhteen putkeen asettaa luonnollisesti omat haasteensa jaksamisen suhteen.

– Onneksi Jukolan kaltaisessa tapahtumassa ei kuuluttamossa tarvitse olla yksin, vaan ympärillä on aina loistava tiimi tekemässä työtä. Se helpottaa jaksamista kummasti. Myös kanisterillinen kahvia menee Jukolan  yön aikana. Toisaalta kun on itse intohimoinen suunnistuksen ystävä, on kuuluttaminen ja kilpailun seuraaminen myös erittäin mielenkiintoista. Oma innostus asiasta on todella tärkeää ja se helpottaa jaksamista ja toivottavasti myös välittyy kuulijoille, Antti pohtii.

Antilla alan osaaminen on kunnossa, mutta jokainen kisa on kuitenkin erilainen ja siksi ennakkovalmistelut ovat suuressa roolissa. Viesteissä on mukana todella paljon joukkueita ja niiden kokoonpanoista ja päivän iskusta pitää olla hyvin kartalla jo ennen viestin alkua. Myös kuntoilijajoukkueet on huomioitava oikeassa suhteessa. Antti kertookin Jukolan kuulutusurakaan valmistautumisen kestävän läpi koko vuoden.

Pitkä suunnistustausta

Antin oma suunnistusura alkoi Asikkalan Raikkaan oravapolkukoulusta vuonna -79. Tuolloin hän juoksi myös ensimmäiset kilpailunsa.

– Ensimmäinen Jukolani oli -84 Vierumäellä ja ensimmäisen kerran olin Jukolassa töissä -87 Hälvälässä. Huippusuunnistajaa minusta ei valitettavasti koskaan tullut, mutta valmennuksesta löysin oman alani. Hyvä niin, sillä uskon olevani siinä paljon parempi. Kilpasuunnistusta olen toki jatkanut koko ajan, vaikka etenkin tänä vuonna se on jäänyt vähän vähemmälle. Valmennustyö ja myös kuuluttajan työt vievät niin paljon aikaa, ettei itse meinaa kilpailuihin ehtiä, Antti kertoo. 

Suunnistuksen saralla Antin tavoitteet ovat siis valmennuksen puolella. Sitä kautta hän yrittää omalla panoksellaan auttaa suomalaisia huippusuunnistajia parempaan menestykseen sekä tietenkin omia henkilökohtaisia valmennettaviaan pärjäämään mahdollisimman hyvin.

Jukolassa kesäfestarimeininki

Antti kuvailee Jukolan viestiä suunnistajien kesäfestareiksi, jossa kaikkien vain täytyy olla paikalla.

– Vaikka kyse on huippu-urheilusta parhaimmillaan, on kyse myös upeasta tapahtumasta, jossa tunnelma on täysin omaa luokkaansa. Jukolassa tapaa vuosittain paljon tuttuja ja siellä voi samalla tehdä vuoden suunnistustarvikehankinnat. Jukolassa perinteisesti kaikki toimii kuin rasvattu eikä mitään jätetä sattuman varaan. Ennen kaikkea suunnistuselämyksiä on tarjolla joka vuosi erilaisessa maastossa – niin tänäkin vuonna. Toivottavasti kuulutustiimi onnistuu myös luomaan tunnelman sellaiseksi, että kaikki viihtyvät entistä paremmin ja tietenkin pysyvät tilanteen tasalla viestin kulusta.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti