Areenatuotannon ohjaksissa Laura Hokka

Jämsä-Jukolassa areenatuotannon toimintoja koordinoi todellinen suunnistuksen pro, hieman alle kolmekymppinen Laura Hokka. Jämsän Kaipolasta kotoisin olevaa Jämsän Retki-Veikkojen kasvattia voi nuoresta iästään huolimatta kutsua suunnistuksen saralla konkariksi. Plakkarissa on mm. nuorten suunnistuksen MM-kulta vuodelta 2003.

Laura on saanut suunnistusharrastuksen syntymälahjana. – Suunnistus on periytynyt suvussa. Ensimmäisissä suunnistuskisoissa olin 6-vuotiaana ja siitä lähtien olen kilpaillut aktiivisesti, nyt jo reilun 20-vuoden verran. Jukolassa olen myös kulkenut aina mukana joka vuosi, eli yhteensä 28 kertaa. Venlojen viestissä olen juossut 15 kertaa, jossa paras sijoitus on Valio-Jukolan 6.sija. Ensimmäiseen Jukolaan en päässyt kun synnyin silloin, Laura Hokka toteaa hymysuin.

Lauran mielestä suunnistuksessa koukuttaa lajin haasteellisuus ja loputtomat kehittymisen mahdollisuudet. – Lisäksi onnistuminen on erittäin palkitsevaa, kun haastavan ja moniulotteisen suorituksen saa tuntumaan helpolta ja vaivattomalta. Suunnistus on huippu-urheilun lisäksi hyvä kuntoilumuoto. Se kehittää kestävyys- ja lihaskuntoa ja aika kuluu nopeasti maastossa suunnistustehtäviä ratkoen. Laura painottaa, että suunnistusharrastus sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Suunnistuksessa jokainen voi asettaa itselleen sopivat tavoitteet, oli se sitten voiton tai radan läpi pääsyn tavoitteleminen.

Lauraa kannattaa kuunnella. Ei nimittäin liene suuri yllätys, että Laura ammatti on niin ikään vankasti liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Käytyään Hankasalmen suunnistuslukion, hän haki Jyväskylään opiskelemaan liikuntatieteitä ja valmistui liikuntatieteiden maisteriksi. Nykyisin hän työskentelee suunnittelijana Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESissä. Aiempi työpaikka oli Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHUssa. Laura on ollut mukana myös Suomen Suunnistusliiton toiminnassa mm. nuorten maajoukkueen valmentajana sekä Talentti-tukihenkilönä.

Jämsä-Jukolassa Lauralla on varsin haasteellinen vastuu-alue. Areenatuotanto vastaa Jukolan viestin kilpailunseurannasta kuvan ja äänen muodossa. Areenatuotanto pitää sisällään TV- ja radiolähetykset, kilpailukuulutuksen sekä kilpailukeskuksen screenien kuvatuotannon.

– Tavoitteena on, että ihmiset viihtyvät kilpailukeskuksessa sekä tv- ja radiovastaanottimien ääressä ja saavat samalla ajantasaista tietoa kilpailun käänteistä. Haasteena on saada aikaan toimiva kokonaisuus siten, että areenatuotannon parissa toimivat kymmenet ihmiset ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja että tekniikka pelaa. Areenatuotantoa ovat tekemässä kokeneet alan ammattilaiset. Kilpailua ei kuitenkaan voi etukäteen käsikirjoittaa, pitää pystyä reagoimaan yllättäviinkin tilanteisiin, Laura toteaa.

Laura on ollut varsin tyytyväinen tähänastisiin järjestelyihin ja pitää kokemusta jo nyt hyvänä. – Järjestelyt ovat sujuneet aikataulussa ja olleet mielenkiintoinen näköalapaikka siihen miten areenatuotanto toteutetaan. Olen ollut aiemminkin mukana kilpailunjärjestelyissä, mutta Jukolan järjestelykoneisto on tehnyt vaikutuksen. Aiempien Jukola-järjestäjien kanssa on tehty yhteistyötä ja heidän kokemuksensa otetaan käyttöön samalla kun pyritään pysymään areenatuotannossa ajan hermolla.

Lopuksi Laura heittää ilmaan Jämsä-Jukolan sloganin:

Suunnista elämäsi tarinaan, tervetuloa Jämsä-Jukolaan viihtymään!

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti