Aamu alkaa lenkillä tai lapsen herättämänä

 

Kärkölän Kisa-Veikkojen Venla-joukkueiden ankkurit Tuula Suni (vas.) ja Tuija Jokiniemi pakkasivat reppujaan autoon tänään aamulla. Kuva: Outi Örn

Muutaman tunnin päästä koittaa hetki, jolloin huippu-urheilijoiden vuosien työ mitataan ja huippunaissuunnistajien tavoitteet täyttyvät tai tuhoutuvat Jämsä-Jukolassa. Samalla maastoon säntää maltillisemmin tavoittein joukko kilpakuntoilijoita, kuntoilijoita ja harrastajia. Selvitimme miten eroaa kilpailupäivän valmistautuminen kahdella Venla-joukkueella joista toinen tähtää jopa kärkikymmenikköön ja toinen olisi iloinen 200:lla alkavasta sijoituksesta? Vai eroaako se?

KooVeen naisryhmää luotsaava Juha Taini kertoo, että kello 14 alkavaan kisaan valmistautuminen ei vaadi kummiakaan poppakonsteja. – Suurin osa käy vähän aamulenkillä ja erityisesti alkuosuuksilla suunnistavat syövät myöhäisen, tukevan aamiaisen 9–10 aikoihin. Sen jälkeen ohjelmassa on pientä makoilua ja rentoutumista, Taini selvittää.

Loppuosuuksien suunnistajilla ohjelma saattaa poiketa tästä. Heillä ohjelmassa on luultavasti ensin kevyt aamupala, sitten aamulenkki ja mahdollisesti vielä tukevampi aamupalatyyppinen lounas myöhemmin.

KooVeen ykkösjoukkuetta Taini kuvaa fyysisesti vahvaksi. – Onnistuessaan joukkue voi olla korkealla, olemme saaneet parin vuoden tauon jälkeen käytännössä huippukuntoisen Liisa Anttilan avaukseen. Top 10 on sijoitus, johon joukkue on tyytyväinen, hän kuvailee.

Avausosuuden jälkeen KooVeen ykkösjoukkueen viestiä vievät Marjo Niittynen, Miia Niittynen ja ankkuri Ulrika Uotila.– Moni huippujoukkue on varmasti pitänyt joukkuepalaverin jo eilen. Meillä osa suunnistajista tulee kisapaikalle vasta tänään, joten pidämme palaverin noin kello 12, Taini suunnittelee.

Kahden Venla-joukkueen voimin Jukolaan suuntaava Kärkölän Kisa-Veikot puolestaan teki lähtöä Päijät-Hämeestä kohti Jämsää aamukymmenen jälkeen. – Täällä ei ole aamulenkkeilty, poika herätti seitsemältä aamulla, nauraa KK-V:n ykkösjoukkueen kolmososuudelle valmistautuva Outi Örn.  Joukkueessa suunnistavat lisäksi Eija Kutinlahti, Anu Markkola ja ankkurina Tuija Jokiniemi. – Virallista sijoitustavoitetta ei ole, moni ei ole pahemmin lenkkeillyt. 200:lla alkava sijoitus olisi ihan ok ja se, että selviäisi ilman suuria pummeja, Örn kaavailee.

Omassa kisapäivän ruokailussaan Outi luottaa tukevaan aamupalaan, pääruokailun hän aikoo säästää vasta iltaan. – Ankkurit kyllä meinaavat mennä syömään heti kun pääsemme perille. Itse ajattelin syödä vasta kisan jälkeen ettei tule tankattua liikaa, hän perustelee. Kilpailuun valmistautumiseen K-KV:n naisille riittää perusalkuverryttely kisapaikalla. 

 

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti