Kilpailuohjeet

Alustavat kilpailuohjeet, joita vielä päivitetään

Kilpailuohjeet (PM)

Tävlingsinstruktioner (PM) på svenska finns i klubbmaterialpåsar för svenska lag och FSOs lag och även på INFO i tävlingscentrum. Competition Instructions in English can be found in club material bags for international teams. Instructions are also available at the info desk in the competition centre.

Yleistä

Nuorten Jukola on kansainvälinen 7-osuuksinen viestisuunnistuskilpailu seurajoukkueille. Osallistuminen eri osuuksille on rajattu siten, että kullekin osuudelle saavat osallistua ainoastaan kohdassa ”Radat ja osuudet” mainittuihin sarjoihin kuuluvat kilpailijat.

Yhdistelmäjoukkueen voivat koota seurat, jotka eivät muuten saa joukkuetta. Yhdistelmäjoukkue voidaan koota myös saman kunnan koulujen oppilaista tai nuorisojärjestön jäsenistä. Mikäli suunnistusseuran jäsen osallistuu koulu- tai nuorisojärjestöjoukkueeseen, on lupa saatava edustusseuralta.

Kaikkien joukkueiden kokoonpanossa ovat voimassa osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset, paitsi että muissa kuin seurajoukkueissa tyttöjen juokseminen osuudella 7 on sallittu. Järjestäjän puolesta yhdistelmäjoukkueita kootaan suunnistajapankkiin ilmoittautuneista yksittäisistä suunnistajista.

Kilpailun järjestää Mynämäen Suunnistajat-52. Kilpailun taustayhteisöjä ovat Suomen Suunnistusliitto ja Kaukametsäläiset ry. Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä, Nuorten Jukolan sääntöjä sekä kilpailun järjestäjän antamia määräyksiä ja ohjeita. Kilpailun lähtö tapahtuu La 18.8. 2012 klo 11.00.

Kilpailun vastuuhenkilöt

Kilpailun suojelija Jarkko Nieminen

Kilpailunjohtaja                Asko Vainio                  0400-535928              asko.vainio(at)tilikiinteisto.fi
Kilpailunvalvoja (TA)        Ilkka Saarimäki, SSL 050-5589535              ilkka.saarimaki@gmail.com
Ratavalvoja                       Jukka Suominen
Kisasihteeri                      Petteri Suominen        041-5244169              nuju2012(at)ms-52.net
Pääratamestari               Jarmo Jokila                 040-5523862              jj.jokila(at)dnainternet.net
Tulospalvelu                    Timo Kokko                   050-5849941             timo.kokko(at)kokkens.fi
Gps-seuranta                  Marko Suuronen           040-7340521
Ilmoittautumiset              Timo Kokko                   050-5849941              timo.kokko(at)kokkens.fi
Nettisivut                           Tomi Tasanen              0500-760285              tomi.tasanen(at)metsagroup.com
Maalituomari                    Heikki Stenberg            040-8683105              heikki.stenberg(at)dnainternet.net
Kilpailukeskus                 Ari Salonen                    050-5878915              arijaeijasalonen(at)jippii.fi
Avajaiset ja juhlat            Susanna Hänti              050-5557318              susanna.hanti(at)gmail.com
Ravintola                           Eija Salonen                 050-4019337               arijaeijasalonen(at)jippii.fi
Hannele Tuomola       050-5499375               tuomolat(at)luukku.com
Lääkäri                              Olli Heinonen               040-5865157
Ensiapu                            Mynämäen SPR
Tiedotus/Media               Tero Lehto                     050-3485098               terolehto(at)hotmail.com
Info                                    Tero Lehto                     050-3485098                terolehto(at)hotmail.com
Majoitus                           Matti Sipilä                     0500-812792
VIP                                    Olli Mäkipää                  0400-782890                olli.makipaa(at)dnainternet.net
Eija Koskivaara
Turvallisuus                   Antti Koivuniemi
Tuomarineuvosto         pj.              Jyrki Lammila
jäsenet     Veijo Viitanen
Janne Kallioniemi

Tapahtumapaikat, osoitteet, opastus ja parkki

Kilpailukeskus Vehmaan urheilukeskus. Kilpailukeskuksen osoite on: Seuralantie, Vehmaa. Opastus kilpailukeskukseen tieltä 194 Vehmaan kirkon kohdalta. Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 17.8.2012 klo 17.00.

Koulumajoitus Vinkkilän koulu. Vinkkiläntie 27 23200 Vinkkilä. Opastus tieltä 194.

Busseilla purkupaikka kilpailukeskuksen lähellä Vehmaan kirkon parkkialueella. Opastus tieltä 194. Matkaa kilpailukeskukseen 450 m. Bussit parkkiin seurakunnan parkkialue (kirkkoa vastapäätä) ja kansakoulun piha-alue (tilaa n. 30:lle). Henkilöautot heinäpellolle n.1,5 ha. (niitetty) sekä papupelto n.0,5ha (niitetty) ja tarvittaessa teiden varsille (sade). Henkilöautoparkeista n. 200m, tienvarsilta enemmänkin.

Info

Info on auki majoituskoululla perjantaina 17.8.2010 klo 16-22 (osoite: Vinkkiiläntie 27, 23100 Vinkkilä ). Majoituksesta kilpailukeskukseen 2,7km . Info toimii kilpailukeskuksessa La 18.8 klo 8-17.30. Kilpailumateriaalin (mm numerot) saa Infosta vain, mikäli maksut on maksettu kokonaan.

Koulumajoitus, iltapala ja aamiainen 

Koulumajoitus on Vinkkilän koululla. Navigointiosoite: Vinkkiläntie 27, 23200 Vinkkilä. Majoitukseen pääsee Pe 17.8 klo 18 alkaen ja majoituksessa saa olla La 18.8 klo 11 asti. Majoituksessa on omat järjestysohjeet. Majoituksesta on matkaa kilpailukeskukseen 2,7km.

Etäisyys kilpailukeskukseen on n. 2 kilometriä.

Koulun välittömässä läheisyydessä on rakennustyömaa, jonka vuoksi pysäköintitilaa on erittäin vähän. Kaikessa liikkumisessa työmaan lähellä on oltava erityisen varovainen.

Etukäteen tilatut iltapalat on tarjolla klo 19-22. Aamiainen klo 8-10 majoituskoululla. Mikäli etukäteen tilattujen ja maksettujen lisäpalveluiden jälkeen on tehty lisätilauksia, niin maksut etukäteen pankkiin (kuitti mukaan) tai käteisellä Infoon.

Kartta

Painettu, kuusivärinen, 7/2012 (Raimo Jalonen), mittakaava 1:10 000, käyräväli 2,5 m. Kartan koko A4 ja se on muovisuojuksessa. Palautuskartta A3. Alueen ainoa vanha vuodelta 1978 on nähtävissä netissä ja sen kopio myös ilmoitustaululla.

Palautuskarttaa A3 myytävänä infossa a’ 5€ yhteislähdön klo 15.10 jälkeen.

Maasto

Nuorten Jukolan kilpailumaasto on rapakiviperuskallioaluetta. Urheilukenttään liittyen siitä löytyy pururata sekä pitempi n. 3 metriä leveä latupohja, jolla on pieni polku. Muita polkuja on vähän. Metsä on hyvin hoidettua eri-ikäistä sekametsää, jossa hyvin erottuvia hakkuita ja taimikoita. Poikkeuksellisen sateisesta kesästä johtuen pusikoituneet alueet ovat hyvin reheviä.

Maasto on juoksukelpoisuudeltaan kauttaaltaan hyvää, paikoin erittäin hyvää. Alueella on muutama isompi mäki, siksi korkeuserot ovat kohtalaisia, maksimissaan 35 metriä. Kokonaisnousua radoille tulee yllättävän paljon 40-200m. Sateella kalliot voivat olla liukkaita.

Tie, pururata, latupohjat ja selkeästi rajautuvat hakkuut ja nuoret taimikot antavat tukea erityisesti nuorimpien 3.-4. osuuksien juoksijoille. Toisaalta pienipiirteisistä avokalliomäistä, rinteistä ja nuoren peitteisemmän metsän alueilta löytyy riittävästi haasteita myös vanhimmille suunnistajille. Kaikki suunnistajat ylittävät kahteen kertaan tilalle menevän ns, kylätien, jolla voi olla satunnaista liikennettä. Ole varovainen. Mahdollinen pellon ylitys on tehtävä merkitystä kohdasta kaikilla osuuksilla.

Lähtö ja K-piste, viitoitukset

Lähtö kentän länsireunassa juoksuradalta. Lähtöviitoituksen suunta ja K-piste on merkitty karttaan. K-pisteeltä maastoon mennessä pellon reunassa on ojan ylitys. K-pisteeseen on matkaa lähdöstä 190m, vaihtopuomilta 120 m ja ajanotosta n. 280m.

Rastit

Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin. Mallirasti on ’emit in’ teltan vieressä. Kilpailukeskuksessa on VIP/yleisörasti osuuksilla 1, 2, 5, 6 ja 7 sijaiten kentän lipputankojen lähellä.

Online-rastitietoja saadaan kaikilta osuuksilta usealta eri rastilta.

Rastimääritteet

Kilpailussa käytetään kuvallisia rastinmääritteitä, jotka on painettu karttaan. Rasteja on maastossa lähekkäin – tarkista koodi! Rastitunnukset (koodit) on merkitty myös karttaan rastin järjestysnumeron viereen (esim 131). Näytöllistä emit-korttia käyttävien tulee huomioida, että leimasimen emit-koodi ei välttämättä vastaa rastin koodia. Rasteja on maastossa hyvin lähekkäin – tarkista koodi jokaisella leimauksella.

Radat ja osuudet

Osuuspituuksiin sisältyy viitoituksia 260m osuudella 1 ja 360m osuuksilla 2-7. Hajontaa kaikilla muilla paitsi 5. osuudella.

Kielletyt alueet

Pistepelloilla ei sääntöjen mukaisesti saa juosta, paitsi mahdollinen pellon ylitys, joka on merkitty ohjaavalla nauhalla.

Maastoon on merkitty yhden taimikon reuna kielletyn suunnan punakeltaisella nauhalla. Se ohitetaan tietä pitkin. Kielletyn alueen nauhalla on merkitty myös kaksi metsään rajautuvaa kesäasunto-tonttia. Ohjaavalla nauhalla on merkitty yleisörastille tulo ja rastilta lähtö.

HUOLTAJAKARSINA 3.-4.-OSUUKSILLA

K-paikkaviitoituksen varrella sen vasemmalla puolella, kentän luoteiskulmassa on huoltajakarsina, jossa joukkueen huoltaja voi opastaa 3. ja 4. osuudelle lähtevää suunnistajaa reitin suunnittelussa. Karsinaan pääsee vain huoltaja-kortilla.

Rintanumerot  

Kaikilla osuuksilla käytetään rintanumeroita. Viestin seuraamisen helpottamiseksi kukin numero on oman värisensä (värit tulevat osuusisäntien toiveiden mukaan, ankkuriosuus toki perinteinen keltainen)! Numero on kiinnitettävä selvästi paidan rintamukseen. Omat hakaneulat! Joukkueiden numerointi on vuoden 2011 viestin sijoitusten mukainen. Tähdellä (*) merkittyjen joukkueiden numerointi ei kuitenkaan perustu v. 2011 sijoitukseen. Yhdistelmäjoukkueet on merkitty Y-kirjaimella (samoin ne joukkueet joilla on tyttö ankkurina, täytyy merkitä Y-kirjaimella). Joukkuenumeroa, osuusnumeroa tai yritystunnuksia ei saa taittaa piiloon. Numerossa on viivakoodi, jonka tulee säilyä vahingoittumattomana emit-korttien sisäänlukuun saakka.

Emit-kortit

Kilpailussa käytetään elektronista emit-leimausjärjestelmää. Tarkistuslipukkeet jaetaan seuran materiaalipussissa. Kirjoita tarkistuslippuun joukkuenumero, osuus ja emit-kortin numero. Vaihtokarsinaan siirryttäessä emit-kortit luetaan tuloslaskentajärjestelmään ja nollataan. Joukkueen on käytettävä vähintään kolmea emit-korttia. Samaa korttia ei saa missään tapauksessa käyttää kahdella perättäisellä osuudella eikä kahdessa eri joukkueessa.

Jos oma emit-kortti todetaan toimimattomaksi vaihtoon mentäessä, järjestäjät antavat toimivan kortin lainaksi. Jos yhteislähtöön lähtijän kortti on vielä aiemman osuuden suunnistajalla, lähtijä saa järjestäjiltä kortin lainaksi.

Seurojen kilpailumateriaali

Kilpailumateriaali jaetaan seuroittain perjantaina klo 16-22 majoituskoululla toimivassa infossa ja lauantaina klo 8 alkaen kilpailukeskuksessa olevasta Infosta. Vain ne seurat, jotka ovat maksaneet kaikki maksunsa saavat kilpailumateriaalin, johon kuuluu mm. kilpailunumerot ilman hakaneuloja, kilpailulehti, karttojen palautuslipuke, huoltajakortti, mahdolliset vuokra-emitit ja emit-tarkistuslipukkeet. Hakaneuloja ei kilpailumateriaaliin kuulu, vaan kilpailija käyttää omia hakaneuloja. Rintanumeroita ei kerätä pois. Seuran edustaja kuittaa vuokra-emit saaduksi seuramateriaalin yhteydessä. Palauttamatta jätetystä kortista laskutetaan seuraa 80 € / kortti.

Lähtöluettelo

Lopullinen lähtöluettelo on nähtävillä kilpailun www-sivuilla to 16.8. klo 16 ja tulostaululla.

Juoksujärjestykset

Joukkueiden juoksujärjestykset on ilmoitettava perjantaihin 17.8. klo 18 mennessä. Juoksujärjestyksen voi ilmoittaa internetissä osoitteessa www.jukola.com tai Infosta saatavalla lomakkeella.

Juoksujärjestykseen ilmoittamisajan jälkeen tulleet muutokset, jotka on aiheuttanut jokin pakottava syy, on ilmoitettava perusteluineen infoon lauantaina viimeistään klo 9.30. Kilpailunvalvoja hyväksyy tai hylkää muutosesitykset ottaen huomioon esitetyt perustelut.

Lähtö

Ensimmäisen osuuden kilpailijoiden Emit -korttien sisäänluku ja nollaus alkaa klo 10.30 ja päättyy 10.50. Sisäänluvun ja nollauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät verryttelyalueelle. Kartoille mennään kuulutuksen ohjeiden mukaan. Lähtölaukausammutaan. Lähtö videoidaan. Varaslähdön aiheuttaneet joukkueet hylätään. Huomio, että heti K-paikan jälkeen on ojan ylitys pellon reunassa.

Vaihto

Osuuksien 2 – 7 juoksijat saapuvat emit-korttien sisäänlukuun ja nollaukseen hyvissä ajoin ennen joukkueensa arvioitua vaihtoaikaa ja siirtyvät sen jälkeen odottamaan vaihtopuomin taakse. Verryttelyalue on vaihtopuomin takana oleva kentän alue – jätä lähtevien kilpailijoiden juoksureitti vapaaksi. Lähteville kilpailijoille on varattu muutama wc:t huoltorakennuksen takana-. Viimeiseltä rastilta vaihtoon juostaan viitoitusten, opasteiden ja oikean vaihtokarsinan mukaisesti. Kaikilla osuuksilla on vaihto-/maalileimaus. Huomaa viimeiseltä rastilta maalileimaukseen vain 80m.

Maastosta saapuva kilpailija luovuttaa oman karttansa auki levitettynä toimitsijoille ja jatkaa sen jälkeen karttatelineelle viitoitusta pitkin. Vaihtoon tuleva kilpailija ottaa karttatelineeltä oman kilpailunumeronsa mukaisen kartan ja vie sen vaihtopuomilla odottavalle seuraavan osuuden kilpailijalle. Tarkista että otat varmasti oikean joukkueen ja oikean osuuden kartan. Karttatelineestä väärän kartan ottanut joukkue hylätään. Jos joku muu joukkue on ottanut joukkueesi kartan, kerro siitä välittömästi vaihdon toimitsijalle, jotta saat varakarttapisteestä varakartan (aikahyvitystä ei anneta).

Vaihtoon tullut kilpailija menee vaihdon jälkeen emit-kortin sähköiseen lukuun (’emit out’ -teltta) ja poistuu maalialueelta. Mikäli leimoissa on epäselvyyksiä, ohjataan kilpailija leimantarkastuspisteeseen, jossa leimaukset tutkitaan tarkemmin. Viestinomainen vaihto lopetetaan klo 15.00, minkä jälkeen vaihtoon tulevat joukkueet ohjataan vaihtoleimauksen jälkeen suoraan emit-kortin tarkastukseen.

Maali

Viimeiseltä rastilta juostaan viitoitusten, opasteiden ja maalikarsinan mukaisesti maaliin. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Kirikamppailuissa maaliintulojärjestyksen ratkaisee maalituomari sijoitusten 1-40 osalta. Maaliviivan jälkeen sijaitsevassa maalipisteessä suoritetaan leimaus, josta otetaan joukkueen maaliintuloaika. Maaliintulon jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen. Maali suljetaan klo 17.30.

Lähtö-, vaihto- ja maalitoimintojen havainnollistaminen eli ns vaihtodemo

Toiminnot havainnollistetaan klo 10.20 mallijuoksijoiden ja kuulutuksen avulla.

Yhteislähtö osuuksille 2-7

Yhteislähdössä lähtevien kilpailijoiden tulee luetuttaa ja nollata korttinsa ’Emit IN’ -teltassa sekä siirtyä vaihtoalueelle klo 15.00 mennessä. Vaihto suljetaan klo 15.00, jonka jälkeen vaihtopuomi avataan ja kaikki yhteislähtöön osallistuvat kilpailijat siirtyvät karttatelineelle oman karttansa luokse. Yhteislähtö tapahtuu klo 15.10 kuulutuksen ohjeiden mukaisesti.

Itkumuuri

Mikäli leimoissa on epäselvyyksiä emit-kortin sähköisessä luvussa, tehdään hylkäysesitys ja asia selvitetään välittömästi leimantarkastuspisteessä itkumuurilla. Jos suoritus todetaan virheelliseksi puuttuvan tai väärän rastileiman tai vastaavan syyn takia, tarvittaessa pyydetään joukkueen huoltaja paikalle. Hylkäys vahvistetaan vasta tämän jälkeen.

Keskeyttäneet saapuvat normaalisti vaihtoon ja maaliin: kilpailija vie kartan vaihtopuomilla odottavalle seuraavan osuuden suunnistajalle. Keskeyttänyt kilpailija ilmoittaa keskeyttäneensä ’emit out’ -teltassa. Mikäli kilpailija tulee keskeyttäneenä/loukkaantuneena ohi maalin ja vaihdon, tulee hänen ilmoittautua ’emit out’ -teltassa ja luovuttaa karttansa toimitsijoille.

Hylätty tai keskeyttänyt joukkue saa jatkaa viestiä aina maaliin asti. Jos hylätty tai keskeyttänyt joukkue on kuitenkin vähemmän kuin puoli tuntia jäljessä johtavaa joukkuetta, joukkueen viestiä myöhäistetään ja seuraava vielä maastoon lähtemätön viestinviejä päästetään lähtemään osuudelleen vasta, kun puoli tuntia on kulunut kärjen vaihdosta. Myöhäistettävän joukkueen seuraavan lähtevän osuuden kartta poistetaan karttatelineestä ja tilalle laitetaan osuusvärillä oleva lomake, jossa on kirjattuna joukkueen numero ja ilmoitettu milloin ko. joukkue aikaisintaan voi jatkaa viestiä. Tuleva viestinviejä ottaa kyseisen lomakkeen karttatelineesta ja vie sen puomilla odottavalle juoksijalle. Juoksija saa myöhäistettävän osuuden kartan varakarttapisteestä ko. lomaketta vastaan.

GPS -seuranta

Osuuksilla 2, 5 ja 7 on gps -seuranta. Ilmoitettujen joukkueiden on käytettävä annettua gps -laitetta. Gps -seurantalaitteen ja kantoliivin jako ja pukeminen tapahtuu ‘Emit IN’ –teltassa kilpailijan siirtyessä verryttelyalueelle.  Suorituksen jälkeen laitteet kerätään pois vaihdon/maalin Emit -tarkistuspisteessä.

  • 2. ja 5. osuudelle gps -seurantalaitteen saavat ne 25 joukkuetta, jotka ilmoitetaan kisojen www-sivuilla kilpailuviikolla.
  • 7. osuudelle gps -seurantalaitteen saavat 5:nnen osuuden jälkeen 25 parasta joukkuetta
  • järjestäjällä on tarvittaessa oikeus muuttaa gps -seurattavia joukkueita kilpailun aikana.

Kilpailupaikalla gps –seurattavat joukkueet ilmoitetaan tulostaululla ja gps –seurantalaitteiden jakopisteessä.

Seuranta nähtävissä kilpailukeskuksessa teltassa olevista monitoreista. Seurantojen lomassa kokeillaan livekuvan saamista maastosta. Seurantaan pääsee myös kisasivuilta (/) löytyvien linkkien kautta.

Suunnistajapankki

Suunnistajapankkiin ilmoittaudutaan netissä MS-52:n Nuorten Jukola -sivujen ”Suunnistajapankki” linkin kautta tai Infoon sieltä saatavalla kaavakkeella viimeistään La 18.8.2010 klo 9.50. Suunnistajia voi varata yhdistelmäjoukkueisiin suunnistajapankista vain netin kautta. Tarkemmat ohjeet löytyvät Suunnistajapankin kohdasta ”Etsi Suunnistajapankista”. Yhteydenpito juoksijaan/joukkueeseen tapahtuu soittamalla ja ilmoittamalla juoksijapankkiin, että henkilö on löytänyt joukkueen tai joukkue juoksijan.

La 18.8 klo 9.50:n jälkeen Info sijoittaa suunnistajapankista varaamatta jääneet suunnistajat suunnistajapankki-joukkueisiin. Alkuosuuksien suunnistajista pyritään myös muodostamaan suunnistajapankkijoukkueita, vaikka joukkueesta puuttuisikin loppuosuuden suunnistajia. Esim. jos suunnistajapankista löytyy suunnistajia osuuksille 1, 2, 3 ja 4, mutta ei enää osuuksille 5, 6 tai 7, niin osuudet 1-4 juoksevat normaalisti viestin aloitusosuudet eli 1. osuuden suunnistaja lähtee normaalilähdössä klo 11.00.

Mikäli suunnistajalle ei löydy paikkaa normaalisti viestiä juoksevassa suunnistajapankkijoukkueesta, hän voi osallistua viestiin yhteislähdössä. Suunnistajat sijoitetaan suunnistajapankkijoukkueisiin La 18.8. klo 10.20 mennessä. Kaikki suunnistajapankkijoukkueen juoksijat (sekä viestinomaisesti juoksevat että yhteislähdössä lähtevät) maksavat käteisellä Infoon pyöristettynä yhden osuuden maksun eli 12 euroa. Osuusmateriaali (rintanumero ym) annetaan Infosta maksua vastaan. Jos joku suunnistajapankkijoukkueeseen sijoitettu jättää hakematta osuusmateriaalin, niin ko. joukkue juoksee normaalisti viestiä puuttuvan juoksijan osuuteen asti ja ko. joukkueen loput osuudet juoksevat yhteislähdössä.

Lauantai-aamuna Infon seinällä on suunnistajapankissa olevien juoksijoiden tilanne. Täältä voi tulla kysymään vapaita juoksijoita klo 9.50 asti. Sen jälkeen tapahtuu suunnistajapankki-joukkueiden muodostaminen.

Suositeltavaa on, että viestinomaisesti juoksevien suunnistajapankkijoukkueiden juoksijat ja heidän huoltajansa kokoontuisivat Infon vieressä aidan seinällä olevan joukkuenumeronsa kohdalle klo 10.35 joukkuetovereihinsa tutustumista varten. Muistakaa pukea numerolaput päälle!

Mikäli ’normaalista’ seurajoukkueesta tulee yhdistelmäjoukkue, on tästä ilmoitettava Infoon juoksujärjestyslomakkeella viimeistään La 18.8 klo 9.50.

Pukeutuminen, pesu ja WC:t

Pukeutuminen ja pesupaikat kenttäolosuhteissa ovat kilpailukeskuksen päärakennuksen vieressä ulkona, katso kilpailukeskuskartta. WC:t sijaitsevat kentän länsireunalla ja vaihtopaikalla bajamajoissa.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa sen päärakennuksessa on ensiapupiste, jossa päivystää myös lääkäri. Sijainti on merkitty kilpailukeskuskarttaan.

Palkintojenjako

Kilpailun 15 parasta seurajoukkuetta palkitaan Nuorten Jukola -mitaleilla. Kunniapalkinnon saa seitsemän parasta seurajoukkuetta. Voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon ja omakseen kiertopalkinnon pienoismallin.

Palkintojenjako varten joukkueet kokoontuvat kentän itäreunalla olevan saunarakennuksen luokse, joukkueet sijoilla 1-7 porraskatsomoon numerolla osoitettuihin sijoituksensa mukaisiin paikkoihin ohjauksen mukaan viimeistään klo 15.20. Palkintojenjako alkaa klo 15.30. Palkittavat joukkueet siirtyvät palkintojenjakoon käänteisessä järjestyksessä kuulutuksen ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti. Saunan yläterasilla tapahtuvan palkintojen jaon jälkeen joukkueet 1-7 palaavat omalle paikalleen katsomoon, jotta palkittavat joukkueet 1-7 saadaan yhteen kuvaan palkintatilaisuuden lopuksi. Yhdistelmäjoukkueet eivät voi saada Nuorten Jukola -mitaleja eivätkä kunniapalkintoja, mutta paras yhdistelmäjoukkue palkitaan. Lisäksi palkitaan paras II-joukkue ja III-joukkue.

Karttojen palautus ja reittihärveli

Kartat jaetaan seurojen materiaalipussissa olevaa karttojen palautuslipuketta vastaan Infosta yhteislähdön jälkeen klo 15.10. Juoksijat saavat omat kilpailukarttansa ja kaikkien rastien kartan.

Nuorten Jukolan reittihärveli avataan sunnuntaina kilpailun jälkeen. Juoksijoita pyydetään piirtämään reittinsä reittihärveliin.

JARKKO NIEMINEN-ARPAJAISET

Jarkko Nieminen haluaa tukea järjestavän seuran nuorten urheilutoimintaa lahjoittamiensa arpajaispalkintojen muodossa.Arpajaiset toteuttaa seuran nuoret Susanna Häntin johdolla.

Arpajaiset toimivat pikavoittoarvonnan tapaan eli arvan oston jälkeen saat heti tietoosi oletko voittanut jotain. Arpoja myydään kilpailualueella 5e/kpl ja 10€:lla saat kolme arpaa.

Arvat pystyt tarkistamaan ja mahdolliset voitot lunastamaan kilpailukeskuksessa sijaitsevasta arpojen myyntipisteestä.

Arpajaisten päävoittona on Jarkko Niemisen tennismaila tennistähden signeerauksella. Päävoitto arvotaan kilpailun palkintojenjaon yhteydessä kaikkien arvanostajien kesken.

Muita voittoja on mm. 64 kpl Jarkko Niemisen erinomaista ”Pelaamisen Lumo”-kirjaa omasta nuoren urheilijan urakehityksestä laadukkaisiin urheiluvaatteisiin.

Arvoista lähes joka kolmas voittaa (100 arvasta 30 voittaa). Voittojen kokonaisarvo yli 3000€.

Kaupat

Kilpailukeskuksessa on urheiluvarustemyymälöitä.

Kilpailuravintola

Kilpailuravintolassa myydään monipuolisia ja herkullisia tuotteita.

Turvallisuus

Avotulen teko, sekä kaasu- ja trangiakeittimien käyttö ja tupakointi kilpailukeskuksessa on ehdottomasti kielletty. Maastossa liikkuu kilpailun aikana järjestäjien aikuisia kielitaitoisia rastien valvojia, joilla on keltaiset huomioliivit ja joilta tarvittaessa voi pyytää myös apua.

Seurateltat

Seuratelttojen pystytys etukäteisvarausten mukaisesti jaetulle paikalle. Telttapaikkakartta julkaistaan nettisivuilla ja ilmoitustaululla. Kaikki seuratelttapaikat ovat ruohopohjaisella alueella.

Nuorten Jukolan harjoituspaketit löytyvät kisasivuilta. /harjoitusmahdollisuudet/

Mallisuunnistuksen (pe 17.8. klo 17 alkaen) karttoja saa ostaa ja etukäteen tilatut kartat saa noutaa infosta perjantaina klo 16 lähtien ja lauantaiaamuna. Majoituskoululta mallisuunnistukseen matkaa 5km. Opastus: Kiimkalliontien tienhaarasta 30m kilpailukeskuksen tiehaarasta(Seuralantie) majoituskoululle päin.

Tarjolla kolme erimittaista rataa hajonnoilla. Rasteilla liput ja koodit. Lähtö ja maali yksityisen maatilan pihapiirissä, noudata siisteyttä. Mahtuu kääntymään myös bussilla.

Löytötavaroita voi kysellä Infosta.

Kilpailunjohto voi täydentää ja tarkentaa tarvittaessa näitä ohjeita. Lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla, nettisivuilla ja tarvittaessa jaetaan joukkuemateriaalin yhteydessä.

Hyvää kilpailuonnea ja rastin löytämisen riemua!

Mynämäen Suunnistajat-52

Viimeksi päivitetty 2012-08-08 klo 14.30