Nordkalk on jo 20-vuotinen Jukola-kävijä

Suomen ja Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivialan yritys Nordkalk on tuttu näky Jukolassa. Yritys kokosi ensimmäisen kerran oman joukkueen viestiin jo vuonna 1998.

”Nordkalkissa pidetään erityistä huolta henkilöstön työkyvystä – niin fyysisestä kuin henkisestäkin”, kertoo henkilöstöjohtaja Taru Ämmälä.

Niinpä – jo lähes 20 vuoden ajan Nordkalk on osallistunut Jukolan viestiin ainakin yhdellä, mutta monena vuonna useammallakin joukkueella. Toissa vuonna Lappee-Jukolassa oli mukana kolme Venla-joukkuetta ja kolme Jukola-joukkuetta. Kaikki joukkeet taistelivat sinnikkäästi sateisessa ja haastavassa säässä – neljä joukkuetta saapui lopulta hyväksytysti maaliin.

Myös Nordkalkin toimitusjohtaja Hannu Hautala on aktiivisuunnistaja. Hän tiivistää harrastuksen annin näin: ”Suunnistuksessa yhdistyvät omaan kuntoon sopiva vauhti, reittivalintojen tekeminen sekä ulkoilma. Lisäksi suunnistuksen yhteydessä tapaa paljon mielenkiintoisia ihmisiä, jotka nauttivat luonnosta ja rastipisteiden löytämisen ilosta.”

Kaikki sai alkunsa juhlavuodesta

Jukola-harrastus Nordkalkissa sai alkunsa vuonna 1998, jolloin yritys vielä oli Partek-konsernin kalkki- ja mineraaliyksikkö. Tuona vuonna Partek täytti 100 vuotta.  Talousjohdossa muutama kontrolleri päätti, että osallistutaan juhlavuoden merkeissä Jukolaan: saadaan näkyvyyttä yritykselle.  Niinpä kasattiin joukkue, ostettiin numero 100 ja joukkue sai nimen Partek 100.

Tapahtuma oli niin merkittävä, että jopa toimitusjohtaja Christoffer Taxell saapui yöllä kilpailupaikalle seuraamaan oman yrityksen joukkueen suorituksia.  Joukkue saapui hyväksytysti maaliin sijalla 996.

Joinain vuosina ei oman yrityksen joukosta ole saatu kasaan riittävää määrää juoksijoita. Silloin on mukaan otettu myös asiakkaita ja tavarantoimittajia. Monesti halukkaita on löytynytkin niin paljon, että osa on nimetty vaaramiehiksi. Niitäkin tarvitaan, kun joku sairastuu tai iskee rimakauhu.

Nordkalklaisia mukana myös Lahti-Hollola Jukolassa

Taru Ämmälän mukaan valmistautuminen Lahti-Hollola Jukolaan alkaa Nordkalkissa jo kevättalvella. Toki monet yrityksen aktiivisuunnistajat ovat harjoitelleet jo pitkin syksyä. Harjoittelu terävöityy, kun kevät koittaa Paraisilla useasti jo maaliskuun lopulla.

Kuvateksti: Nordkalkin Venlat Anna-Kaisa Haapajärvi, Jenni Westerlund, Izabela Ironmonger ja Terhi Anttila hoitivat viestiosuutensa ohella Nordkalkin ständiä Lappee-Jukolassa.