Jukolan raikas kisailme saa pontta värikkäistä Eurokankaan kankaista

Suurten tapahtumien järjestämisessä vaaditaan ilmiömäistä koordinaatiokykyä tiukassa aikataulussa. Järjestelyissä huomioon otettavia asioita on laidasta laitaan, ja asiantuntijoiden apu tulee tarpeeseen yllättävissäkin tilanteissa. Yksi laaja kokonaisuus on kisailmeen mukainen lavasomistus, VIP-alueen tekstiilisomistus, pöytäliinat ja muut tapahtuma-alueen tekstiilit.

Lahti-Hollola Jukolan somistamisessa on tarvetta useille sadoille metreille kangasta, joiden värimaailma, kuosit ja käyttötarkoitus pitää sopia erilaisiin kohteisiin ja vielä tarkoin määriteltyyn visuaaliseen kisailmeeseen. Asiantuntijan apu on helpottanut kokonaisuuden rakentamista ja sopivien materiaalien valintaa.

Lahti-Hollola Jukolan Viestin Annamaria Väli-Klemelä ja Satu Rinkinen ovat ideoineet ilmettä ja somistusta ja tehneet toiveita Eurokangas PRO:n Lahden alueen projektimyyjä Leena Saulille . Saul esitteli Jukolan viestiin sopivia kankaita ja yhdessä valittiin vaihtoehdoista sopivimmat, määriteltiin mitat, aikataulut ja muut käytännön asiat.

Lahti-Hollola Jukolan viestin kisailme on raikas, selkeä ja helposti tunnistettava. Mustavalkoinen sekä voimakas turkoosi ja pinkki toistuvat ilmeessä kautta linjan. Myös tekstiilisomistusten haluttiin noudattavan samaa värimääritystä. Katseet kohdistuvat erityisesti juhlalavaan, jonka verhoilussa käytetään mustavalkoista värimaailmaa ja muun muassa Banderolla-lippukangasta. VIP-teltan pöydät saavat yhtenäisen ilmeen Eurokangas PRO:n oman malliston kankaasta, ja pinkit ja turkoosit ulkoiluvaatekankaat tuovat somistukseen pirteitä värejä.

Projektimyyjä avustaa Jukolan viestin talkoolaisia kilpailukeskuksessa kankaiden somistamisessa ja asentamisessa. Näin Eurokangas PRO:n tekstiilialan asiantuntija on apuna alusta loppuun aina ilmeen suunnittelusta lopulliseen toteutukseen asti. Ulkoistamalla tekstiilit Eurokangas PRO:lle tapahtuman organisaattoreilta vapautuu resursseja muuhun koordinaatiotyöhön.

– Tätä projektia on ilo tehdä! Asiakkailla oli selvät ajatukset värimaailman suhteen, ja yhteistyö on sujunut mukavasti, Leena Saul iloitsee.

Valtakunnallisesti toimiva Eurokangas PRO on asiantuntija yritysten ja julkitilojen tekstiilisisustamisessa. Eurokangas palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita laajassa myymäläverkossa sekä verkkokaupassa Eurokangas.fi.

Kuvassa Eurokankaan projektimyyjä Leena Saul fiilistelee Jukolan viesti -tapahtumaan tulevia kankaita.

Teksti: Terhi Sillanpää-Reitti