Harjoitusviestistä kokemusta suppamaastoon – Lynx suunnisti yöviestin voittoon.

Lauantaina 11.11. Santaveräjällä järjestetty harjoitusviesti keräsi laajan osanoton sekä päiväviestiin että yöviestiin. Vesisateen johdosta olosuhteet erityisesti yöviestissä olivat haastavat. Silti jokainen metsässä käynyt saapui hymy huulilla pois. ”Ihan mahtavaa” oli alkuillan kuulluin lause, vaikka suoritus olisikin johtanut keskeytykseen.

Yöviestiin starttasi laaja joukko Suomen parhaimpia seuroja

Pariviestinä toteutettu harjoituskilpailu oli jännittävä alusta loppuun asti. Jokaisessa vaihdossa eri joukkue johti ja voitto ratkaistiin loppukiritaistelussa, jossa kovimman kirin otti Lynxin Antti-Pekka Leskinen.

”Vaikeeta oli. Erityisesti oma ensimmäinen osuus oli vaikea. Kannatti kuitenkin lähteä mukaan”, Leskinen totesi.

Kysyttäessä vinkkejä, mitä ensi vuonna kannattaa ottaa huomioon, olivat molemmat samaa mieltä. Suunnassa tulee pysyä hyvin, sillä suppia lähtee helposti kiertämään. Kannattaa myös katsoa muita maaston muotoja kuin suppia erityisesti pienipiirteisellä alueella.

Turun Metsänkävijöiden tavoitteena hallittu suoritus

12 miehen voimin harjoitusleirille päävalmentajansa Juha Tainin kanssa saapunut Turun Metsänkävijät leireili Hollolassa jo toista kertaa syksyn aikana. Tavoitteena ensi kesän Jukolassa on hallittu suoritus.

”Meillä on erittäin juoksuvoimainen joukkue ja taidon kehittäminen on joukkueen selkeä painopiste ensi kesää varten”, Taini kertoi.

Turun Metsänkävijät tulevat leireilemään vielä kesäkuun alussa Jukolan harjoitusmaastoihin. Leirejä ei voi kuitenkaan pitää liikaa, sillä suurin osa joukkueesta on eri maiden maajoukkueissa ja se rytmittää myös Jukolaan valmistautumista.

Tulostavoitteista kysyttäessä Taini mainitsee hyvän suorituksen riittävän 10 parhaan joukkoon ja siihen ollaan tyytyväisiä. Potentiaalia on Tainin mukaan kärkikolmikkoonkin, mutta arvoitus on, onko joukkue siihen valmis jo Lahti-Hollola Jukolassa.

Lohikaiset hakivat kilpailusta pitkää yösuunnistusharjoitusta.

Rastivarsoista paikalle olivat tulleet Milla ja Eveliina Lohikainen. Nuoret naiset halusivat ensisijaisesti pitkän yösuunnistusharjoituksen alueella. Vaikka heidän kohdaltaan itse kilpailu keskeytyi ennen maaliin tuloa, olivat molemmat erittäin tyytyväisiä harjoituskilpailun antiin.

Ensimmäiset lenkit tytöt suunnistivat itsekseen ja tämän jälkeen yhdessä viimeiset osuudet.
”Koska oli märkää, päätimme mennä kaksi viimeistä osuutta yhdessä. Viimeisen jätimme kesken aikataulun vuoksi, mutta muuten oli kiva suunnistaa.”

Ensi kesänä tavoitteena on juosta ainakin Venloissa. Jukolaan he lähtevät mikäli seuran joukkueissa on tilaa.

Aiemmin lauantaina suunnistetun päiväviestin nopeimmat olivat Paimion Rastin Inga Dambe ja Milja Väätäjä.

Tsekkaa ajat ja analyysit tästä!