YIT:n Kauniskangas tähtää Louna-Jukolaan

Eräs Louna-Jukolan osuusisännistä on suomalainen rakennusalan yritys YIT, joka rakentaa asuntoja, toimitiloja ja infrastruktuuria. Yrityksen toimitusjohtaja on alun perin turkulainen Kari Kauniskangas, joka on harrastanut suunnistusta 8-vuotiaasta lähtien Turun Suunnistajien (TuS) riveissä.

– Isäni työkaveri houkutteli mukaan Turun Suunnistajien oravapolkukouluun. Pääsin palkinnoille heti ensimmäisissä oravapolkukisoissa ja sen jälkeen olin koukussa. TuS:ssa oli paljon samanikäisiä suunnistajia ja meillä oli hauskaa. Suunnistusura on jatkunut enemmän ja vähemmän aktiivisena siitä alkaen ja jatkuu edelleen, Kauniskangas kertoo.

Nykyään Kauniskankaan vuosittainen päätähtäin liikunnan saralla on osallistuminen hyväkuntoisena Jukolan viestiin ja siellä mahdollisimman puhdas suoritus sekä mahdollisuuksien mukaan joukkueen sijoituksen nostaminen. Hän valmistautuu Jukolaan juoksemalla, hiihtämällä ja liikkumalla lasten kanssa. Kesäisin hän käy suunnistamassa noin kerran viikossa.

Jukolaan Kauniskangas on osallistunut lähes joka kerta vuoden 1990 Juvan Jukolasta lähtien. Louna-Jukola on siis Kauniskankaalle jo noin 25:s Jukola! 2000-luvun alkupuolelle asti hän juoksi Turun Suunnistajien joukkueissa, mutta viime vuodet hän on kuulunut YIT:n työpaikkajoukkueeseen.

Kuva: YIT.

Kuva: YIT

Kauniskankaan mielestä Jukola on ollut elämys ja erinomaisesti järjestetty kilpailu vuosi toisensa jälkeen. Samaa hän odottaa Louna-Jukolasta.

– Menneistä vuosista on erityisesti jäänyt mieleeni Vimpelin Lakeaharjulla järjestetty Kraateri-Jukola 1991, jossa loppusuorana juostiin laskettelurinne alhaalta ylös ja vielä parisataa metriä mäen päällä. Varsinainen kilpailusuorituskin onnistui osaltani kohtuullisen hyvin ja taisin olla TuS:n ykkösjoukkueen juoksijaa nopeampi vaikka olin vielä alaikäinen, Kauniskangas muistelee.

– Toinen mieleen jäänyt Jukolan viesti on Pyhä-Luoston Jukola 1994. TuS voitti kilpailun jännittävien vaiheiden jälkeen. Juoksin itse omassa joukkueessani ensimmäistä kertaa avausosuutta, mikä oli Lapin maastoissa varsin nautinnollinen tehtävä, Kauniskangas kertoo.

Ylipäätään Kauniskangas kokee, että suunnistus on erinomaista vastapainoa työlle. Luonnossa liikkumisen lisäksi suunnistuksen parasta antia on liikunnan ja älyn yhdistyminen nerokkaalla tavalla: pelkkä hyvä kunto ei riitä, vaan myös reitinvalinnoilla ja virheettömyydellä on merkitystä. Suunnistus haastaa harrastajansa kerta toisensa jälkeen, ja laji sopii kaikille iästä riippumatta. Kauniskangas kertookin, että on saanut houkuteltua perheensä mukaan suunnistuksen pariin ja suosittelee lajia kaikille.

Kauniskankaan mukaan YIT on mielellään mukana tukemassa Louna-Jukolaa, sillä Jukolan viesti on mitä suurimmassa määrin yrityksen arvojen mukainen tapahtuma.

– YIT:n arvoja ovat välittäminen, askeleen edellä, yhteistyö ja tuloksellisuus. YIT rakentaa ja myy vuosittain toiminta-alueellaan lähes 10 000 asuntoa. Asiakkaitamme ovat kuluttajat Suomessa sekä Itä- ja Keski-Euroopassa, maissa joista on paljon osallistujia myös tässä tapahtumassa. Lisäksi rakennamme toimitiloja ja infrastruktuuria. Perustehtävämme mukaan luomme parempaa elinympäristöä. Tässä elinympäristössä pitää ihmisillä olla mahdollisuus asua, työskennellä, liikkua ja harrastaa. Luonnon säilyminen ja käytettävyyden lisääminen parantavat elinympäristömme vetovoimaisuutta ja omaa hyvinvointiamme. Näitä arvoja voimme tukea tätä tapahtumaa edesauttamalla, Kauniskangas summaa.

Turun Suunnistajien kova kolmikko voitti H16-sarjan SM-viestikullan vuonna 1990 Vihdissä. Kari Kauniskangas (oik.) suunnisti avausosuuden. Viestiä jatkoivat Juha Vaininen (keskellä) ja sittemmin peräti viisinkertainen Jukola-voittaja Tommi Tölkkö. Kuva: Urpo Vaininen.

Turun Suunnistajien kova kolmikko voitti H16-sarjan SM-viestikullan vuonna 1990 Vihdissä. Kari Kauniskangas (oik.) suunnisti avausosuuden. Viestiä jatkoivat Juha Vaininen (keskellä) sekä sittemmin viisinkertainen Jukola-voittaja Tommi Tölkkö. Kuva: Urpo Vaininen.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit