Sammalpatja voittaa hetekan

Keskellä teltta-alue C:tä istuskelee kaikessa rauhassa kontiolahtelainen Kai Lisitsin. Hän on saapunut Paimioon myöhään perjantai-iltana Kalevan Rastin bussilla. Moottoritien humina pakotti käyttämään korvatulppia, mutta muuten hän ja viereisessä teltassa yöpynyt Miika Huovinen kiittelevät yöpymisolosuhteita.

–Heteka on varoiksi mukana, mutta kyllä sammalpatja on sitä parempi mennen tullen. Heteka jäi yöksi nojailemaan tarpeettomana puuhun.

Lisitsin aloitti Jukola-uransa vuonna 1998, jonka jälkeen vain kolme kisaa on jäänyt väliin. Entisten opiskelukavereiden kanssa perustettu Kerkesix ry tavoittelee selkeää parannusta viime vuoteen verrattuna.

– Kuopiossa kaikki meni puihin. Hylkäys pudotti sijoituksemme 1500:n huonommalle puolelle. Nyt tavoittelemme seiskalla alkavaa sijaa. Minulla on kuudes osuus ja uskon vahvasti, että se ei olisi yhteislähtö. Jonojuoksu ei nimittäin ole kivaa, Lisitsin toteaa hymyillen.

Miika Huovinen on nuuskimisreissulla vuoden 2017 Joensuu-Jukolaa ajatellen.

– Puolustusvoimien järjestelyvastuisiin olisi tarkoitus tutustua tämän päivän aikana. Homma toimii varmasti melko perinteisen kaavan mukaan, sillä ruutia ei tarvitse keksiä joka vuosi uudelleen. Voi olla, että päädyn metsäänkin, kunhan työt on tehty, Huovinen toteaa.

Kontiolahtelaiset Kai Lisitsin (vas.) ja Miika Huovinen nauttivat metsämajoituksesta.

Kontiolahtelaiset Kai Lisitsin (vas.) ja Miika Huovinen nauttivat metsämajoituksesta. Kuva: Risto Raunio

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit