Pekka Hyysalo jakamaan asennetta Jukolatiimille

Louna-Jukolaan osallistuva julkkisten muodostama Jukolatiimi2015 järjesti Kisakalliossa viime perjantaina treenipäivän. Suunnistustreenien ohella Jukolatiimi tarjoili uutispommin ilmoittamalla, että jo entuudestaan nimekäs kaarti sai turkulaista lisäpoweria: tiimin uudeksi sparraajaksi nimettiin Pekka Hyysalo. Pekka tulee yhdessä Minna Kaupin kanssa johtamaan tiimiläiset kohti kesän koitosta ja tarjoamaan tiimille aimo annoksen asennetta.

– Lähdin mielellään mukaan tsemppaamaan, sillä pitäähän tiimiin yrittää valaa maksimaalinen annos sisua ennen Jukolan viestiä, kertoo Hyysalo roolistaan ja motivaatiostaan.

Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi 2014 valittu ja perustamallaan Fight Back -organisaatiolla itsekin hyväntekeväisyyttä tekevä Pekka on loistava lisä Jukolatiimiin. Kisakalliossa Pekka avasi myös omaa suunnistustaustaansa, joka on hankittu 90-luvulla Turun Partio-Sissien leireillä.

– Silloin opin, että jos osaa lukea karttaa, voi 10 kilometrin reitistä suoriutua tuossa matkassa. Jos taas taitoa ei löydy, niin mukaan tulee kyllä monta ekstrakilometriä”, naurahti Pekka.

Tausta huomioiden Pekka ei suostunutkaan pysymään puhtaasti tiimin asennevalmentajan roolissa, vaan ilmoitti sujuvasti Minnalle ottavansa roolia myös taitopuolella.

– Sori Minna, mutta mä aion kyllä nyt astua sun varpaille ja olla tämän tiimin taitovalmentaja. Kaiken a ja o on kartanluku, se pitää hallita, vaikka tuntuisi tylsältä. Jos kuitenkin teet virheen, kehoitan juoksemaan kovempaa, aloitti Pekka tiimipalaverin saaden porukan hymyilemään.

– Uskomattoman viisaita sanoja, hyvin tiivistetty koko suunnistuksen ydin. Tosin kehotan hidastamaan vauhtia siinä vaiheessa kun virhe tulee. Ja jos satutte eksymään, älkää alkako itkemään, vastasi Kauppi.

– Muuten ihan hyvä, mutta kyllä mä korjaisin ton ohjeen niin että kun eksytte, älkää alkako itkemään, lohkaisi Pekka tähän.

Hyysalon lisäksi tiimi sai perjantaina myös toisen uuden jäsenen, Esko Kyrön. Esko on Iholla-tv-sarjasta tuttu blogaaja ja lisäksi kovakuntoinen maastojuoksija, joten tiimi oli onnessaan saadessaan taas yhden varteenotettavan vaihtoehdon pitkän yöosuuden taittajaksi. Eskon mukaantulolla myös varmistetaan, ettei tiimin matka mahdollisissa sairaustapauksissa jää kesken. Kahdeksas jäsen luo tiimiin samalla tervehenkistä kilpailua osuuksista ja juoksijavalinnoista.

Jukolatiimiä kävi Kisakalliossa tervehtimässä myös tiimin kummina toimiva 5-vuotias Venla perheineen. Pieni tyttö tuntui sulattavan koko tiimin sydämet, ja kaikki tuntuivatkin olevan innoissaan Jukola-kummistaan. Joukkue sai kysellä Venlalta vinkkejä suunnistukseen, ja saattaakin olla, että Venla saapuu vielä itse viestiin kannustamaan Team Eka kertaa!

Näillä eväin Jukolatiimi jatkaa treenejä kohti Louna-Jukolan yötöntä yötä. Kisakallion päivän aikana Jukolatiimi paljasti myös, että tavoitteeksi asetettu viisinumeroinen lahjoitussumma on nyt saatu kasaan, mutta töitä tehdään vielä summan kerryttämiseksi. Hyväntekeväisyyskohde, VAU ry:n lasten- ja nuorten vammaisliikuntakisat Junior Games, tulee siis saamaan merkittävän lahjoituksen Jukolatiimiltä.

Jukolatiimi on avoimesti haastanut yrityksiä lähtemään mukaan hyväntekeväisyyteen. Kisakalliossa tiimiä kävikin haastamassa Pori Energia Oy sekä heidän suunnistusseuransa NOT-OK PKS SK. Pori Energia lupasi lahjoittaa VAU ry:lle 1000 € ja lisäksi 500 € per Jukolatiimin voittama NOT-OK PKS SK:n joukkue. Jukolatiimi toivoo mahdollisimman monen yrityksen ottavan Pori Energiasta esimerkkiä.

Jukolatiimi2015:stä voit lukea lisää tästä.

Jukolatiimi2015 ja sparraajansa Minna Kauppi ja Pekka Hyysalo sekä tiimin kummityttö Venla. Kuva: Seppo Väli-Klemelä.

Jukolatiimi2015 ja sparraajansa Minna Kauppi ja Pekka Hyysalo sekä tiimin kummityttö Venla. Kuva: Seppo Väli-Klemelä.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit