Mansikoita ja muotia yrityskujalla

Emmi Niskala (vas.) ja Vilma Saarinen paimiolaiselta Alanteen tilalta kannustavat Jukola-väkeä maistamaan mansikoita.

Emmi Niskala (vas.) ja Vilma Saarinen paimiolaiselta Alanteen tilalta kannustavat Jukola-väkeä maistamaan mansikoita. Kuva: Risto Raunio

Lauantaiaamun säpinä ja jännittynyt odotus Jukolan kilpailukeskuksessa ovat tarttuneet myös Alanteen Tilan väkeen. Paimiolaisia mansikoita, mehuja ja hilloja myymässä olevat Vilma Saarinen ja Emmi Niskala ovat urheilujuhlan alkumetreistä alkaen toiveikkaita.

– Toivomme, että ihmiset pääsevät täällä kunnolla kesän ensimmäisten mansikoiden makuun. Urheilua jaksaa seurata ehdottomasti paremmin, kun muistaa nauttia riittävästi vitamiineja, Vilma Saarinen kertoo kojun viimeistelyhommien keskellä.

Naiset uskovat, että tuoreiden mansikoiden lisäksi Alanteen pikkuisännän mukaan nimetystä Aarnin Aitomehusta tulee viikonlopun hitti.

– Myyntitavoitteemme ovat korkealla. Koju on tänään avoinna puolilleöin ja sunnuntaiaamun ensimmäiset mansikat voi hakea jo aamuviideltä. Syökää siis mansikoita, naiset kannustavat.

Muotiliike Urban Designin yrittäjä Jaana Hyytiä (vas.) ja Iisa Haltia kehuvat Jukolan meininkiä heti aamusta.

Muotiliike Urban Designin yrittäjä Jaana Hyytiä (vas.) ja Iisa Haltia kehuvat Jukolan meininkiä heti aamusta. Kuva: Risto Raunio

Huippumuotia suoraan Pariisista

Paimiolainen huippumuodin erikoisliikkeeksi tunnustautuva Urban Design esittäytyy myös paikallisten yrittäjien kansoittamalla kujalla. Jukola-viikonlopun tarjouksena kojusta löytyy muun muassa ohutvanutakki.

– Haluamme näyttää Jukola-kävijöille sen, mitä me osaamme. Tuomme suoraan Tanskasta ja Pariisista käyttö- ja juhlavaatteita kokoluokissa S–XXXL. Täällä on aivan mahtava meininki heti aamusta, hihkaisee ”elämäntapayrittäjä” Jaana Hyytiä.

Aamusta iltamyöhään kojussaan Iisa Haltian kanssa hääräävä Hyytiä kertoo, että yökin on järjestyksessä.

– Kaksi pikkupoikaa tarjoutui nukkumaan yön teltassa ja vartioimaan samalla kojua. Palkaksi täytynee antaa jotain vietävää äidille, hän nauraa.

 

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit