Maavoimat ja Louna-Jukola 2015 yhteistyöhön

Maavoimat ja Louna-Jukola 2015 allekirjoittivat 29.10.2014 yhteistyösopimuksen koskien ensi kesänä Paimiossa järjestettävää Jukolan viestiä.

Sopimuksen allekirjoittivat maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen, maavoimien henkilöstöpäällikkö eversti Timo Mustaniemi ja Louna-Jukolan puolelta kilpailunjohtaja Janne Virtanen, Paimion Rastin puheenjohtaja Jyrki Laine ja Turun Suunnistajien puheenjohtaja Mikko Mannonen.

Puolustusvoimat Suomen suurimpana kuntokouluna ja Jukolan viestin pääyhteistyökumppanina tukee tapahtumaa materiaalilainoin ja asiantuntija-avulla. Puolustusvoimat muun muassa lainaa tapahtumaan puolijoukkuetelttoja ja rakentaa Jukolan viestin sähköiset tietoliikenneyhteydet maastosta tulospalvelun ja television käyttöön.

– Jukolan viesti on perinteikäs kansalaisten kuntoa kohottava urheilutapahtuma. Suunnistus on sotilaille tärkeä taito, ja kilpailuun osallistuu puolustusvoimista vuosittain kymmeniä joukkueita. Jukolan viesti on merkittävä tapahtuma, jota puolustusvoimat haluaa tukea, toteaa maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Seppo Toivonen.

Louna-Jukola järjestetään käytännössä talkoovoimin. Ilman Puolustusvoimien kumppanuuden kautta saatavaa materiaali-, asiantuntija- sekä henkilöstöapua koko tapahtuman toteuttaminen olisi järjestäjän mukaan suunnistusseuroille todella haasteellista.

– Arvostan suuresti, että Puolustusvoimat on pitkäjänteisesti toteuttanut laajaa yhteistyötä Jukolan viestin kanssa. Me Louna-Jukolan järjestäjät tarjoamme Jukolan suuren julkisuusarvon ja kumppanuuden vahvat perinteet omaavan brändin kanssa. Puolustusvoimat ovat omalta osaltaan kehittämässä ja tekemässä maailman suurinta viestisuunnistustapahtumaa, kiittää Louna-Jukolan kilpailunjohtaja Janne Virtanen.

Puolustusvoimien tuesta vastaa tällä kertaa maavoimien joukko-osasto Porin prikaati yhteistyössä mm. Panssariprikaatin ja Maasotakoulun sekä Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen kanssa.

Lisätiedot:
Kilpailunjohtaja Janne Virtanen (Paimion Rasti), p. 040 583 6950
Varajohtaja Erkki Haavisto (Turun Suunnistajat), p. 0500 540 032
Viestintävaliokunnan pj. Janne Salmi (Turun Suunnistajat), p. 040 652 7490

Louna-Jukolan kilpailunjohtaja Janne Virtanen (vas.) ja maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa. Kuva: Puolustusvoimat.

Louna-Jukolan kilpailunjohtaja Janne Virtanen (vas.) ja maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa. Kuva: Puolustusvoimat.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit