Louna-Jukolan järjestäjät Kuopiossa

Lauantaina, 9.11.2013, osallistuivat Louna-Jukolan järjestäjät Jukolan viestin tiedonsiirtokokoukseen Kuopiossa. Varsinais-Suomesta matkusti 30 Turun Suunnistajien ja Paimion Rastin suunnistajaa kuuntelemaan ja keskustelemaan jämsäläisten kokemuksista. Jo edeltävänä päivänä, perjantaina, Paimion ja Turun kaupungin edustajat sekä Louna-Jukolan johto olivat tavanneet Jämsän ja Kuopion kaupungin edustajia.

Kuopiolaisten järjestelyt ovat jo pitkällä. He järjestävät ensi vuoden Jukolan Vehmersalmella teemalla ”Veikeä kokemus – lumoava elämys”. Viime kesän Jukolan viestin jämsäläiset järjestäjät olivat kertomassa omista kokemuksistaan seuraaville järjestäjille. Kokouksen isäntinä toimivat tulevan kesän Kuopio-Jukolan järjestäjät. Kuopion suunnistajat esittelivät, missä vaiheessa heidän kisajärjestelynsä ovat. Jämsäläiset kertoivat, miten he olivat onnistuneet järjestelyissään ja missä kohdin vielä voisi parantaa.

Louna-Jukola suunnistetaan Paimiossa kesäkuussa 2015. Louna-Jukolan järjestäjille vahvistui käsitys siitä, että kisojen järjestäminen on suuri ja vaativa urakka. Hyvin monenlaiseen pitää varautua. Esimerkiksi Jämsässä kisan aattopäivään osunut kova tuuli uhkasi koko kisan järjestämistä. Viranomaisten kanssa oli jo varauduttu tyhjentämään osa kilpailukeskuksesta. Vaikka järjestelyihin liittyy lukuisia yksityiskohtia ja moniin asioihin pitää varautua, on Jukolan järjestäminen kaiken kaikkiaan kunnia-asia. Jukolan viesti on suunnistusmaailman suurin ja kaunein tapahtuma.

– Meillä on edessä puolentoista vuoden projekti ”polku Louna-Jukolaan”, totesi Louna-Jukolan kilpailunjohtaja Janne Virtanen tiedonsiirtokokouksessa. Jukolaan liitetty polkuajatus on ensimmäinen laatuaan. Polun päätapahtumana on itse Louna-Jukola, mutta vuoden 2014 aikana järjestetään jo useita esitapahtumia: pääsiäisenä perinteiset Kevätyönviesti Sauvossa ja Silja-Rastit Paimiossa sekä elokuun alussa suunnistuksen Huippuliigaan kuuluva Turku Sprint Turussa ja Esi-Jukola Paimiossa. Lisäksi kuntoilijoille ja ”puulaakijoukkueille” on suunnitelmissa suunnistuskoulu- ja kuntorastitarjontaa.

Louna-Jukolan edustusta Jukolan tiedonsiirtopalaverissa.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit