Kilpailuvaliokunta koulutti talkoolaisiaan

Paimion kaupungintalolla järjestettyyn ensimmäiseen kilpailuvaliokunnan koulutustilaisuuteen saapui paikalle satakunta talkoolaista. Louna-Jukola on osalle talkoolaisista ensi kosketus Jukolan viestiin.

Emit-nollauksen vastuuhenkilö Pasi Saario kertoi, että sisäänkirjautumisessa, Emit-nollauksessa sekä varustetarkastuksessa talkoolaisille kerrotaan heidän tehtävänsä ja mikä on tehtävän tarkoitus. Koulutustilaisuudessa esiteltiin Emit-leimasin.

Ensimmäisen osuuden kilpailijoille jaetaan kartat käteen. Kilpailupäällikkö Satu Tahvonen ja lähtövastaava Taisto Nieminen kertoivat, miten parin minuutin aikana kartanjaossa on toimittava – rauhallisuus ja täsmällisyys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Myöhästynyt kilpailija ei pääse paikalleen lähtöriviinsä, vaan hän saa kartan vasta lähdön tapahduttua.

Louna-Jukolan lähdöstä vastaavia tutustumassa järjestelyihin viime vuonna Kuopiossa hetkeä ennen Venlojen viestin starttia.

Louna-Jukolan lähdöstä vastaavia tutustumassa järjestelyihin viime vuonna Kuopiossa hetkeä ennen Venlojen viestin starttia.

Ensimmäistä kertaa Jukolassa varakarttapiste ei ole vaihtoalueella. Kun vaihdossa huomataan kartan puuttuminen, ilmoitetaan siitä varakarttapisteelle. Kilpailijan juostessa varakarttapisteelle ehditään siellä etsiä oikea kartta kilpailijalle.

– Näin joukkue ei juurikaan menetä aikaa, vain sen edun, ettei viestinviejä ehdi tutkia karttaa kovin paljon ennen K-pistettä, totesi varakarttapisteestä vastaava Germo Kenner.

Louna-Jukolassa on tarkoitus käyttää elektronisia osuusopastustauluja. Tämä mahdollistaa eri osuuksien ohjaamisen eri karsinoihin. Jos tulee pitkiä letkoja, saattaa syntyä ruuhkia vaihtoleimauksessa. Kilpailukartat kerätään pois ja ne niputetaan viiden minuutin välein.

Vaihdossa talkoolaiset opastavat suunnistajia oikeaan vaihtokarttavälikköön. Vaihtokarttatelineen läheisyydessä kilpailijoille osoitetaan, missä joukkueen kartat ovat. Vaihtovastaava Markus Lindeqvist korosti sitä, että aina kilpailija ottaa itse kartan telineestä eikä koskaan toimitsija.

Tulostaulun toimivuutta mietittiin varakilpailupäällikkö Ari Matilaisen johdolla. Tulostaulu rakentuu yli 30 levystä, joihin muovitaskut kiinnitetään. Kaikkeen pitää varautua, sillä mahdollisesti oikukas sää voi repiä muovitaskut irti. Talkoolaiset havahtuivat myös yhteen käytännön ongelmaan, nimittäin tulostaulun korkeuteen. Penkki mahdollistaa myös tulosliuskojen pujottamisen ylimpiin muovikoteloihin.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit