Kilpailukeskus rakentuu pala palalta

Louna-Jukolan kilpailukeskus on vielä melko tyhjä, mutta vähitellen rakenteet alkavat nousta ja tehdä aluetta ”jukolamaisemmaksi”. Yksi kilpailukeskuksen keskeisistä rakenteista, maalisuoran yli 40-metrinen ylikulkusilta, nousi viime viikolla paikoilleen pääyhteistyökumppani Puolustusvoimien pioneerikadettien voimin. Silta on lainassa Liikennevirastolta ja pääsi näin toimimaan samalla Puolustusvoimien koulutusvälineenä.

Sillan täsmällistä sijaintia jouduttiin säätämään varsin tarkasti, sillä samoilta paikkeilta kulkee yli voimalinja. Lopulta sillalle löytyi toimiva ja turvamääräykset täyttävä paikka.

– Muista rakenteista tällä hetkellä valmiina on juhlalavan pohja. Kaapelointityöt ovat edelleen käynnissä. Toistaiseksi maahan on vedetty mm. muutama kilometri valokuitua, kertoo rakenteista vastaava Kassu Grönlund.

Seuraavaksi pystytysvuorossa ovat mm. loput juhlalavasta sekä alueen lukuisat aidat, joista iso osa on valmiilla tukijaloilla varustettuja. Osa rakenteista saa vielä odottaa vuoroaan, sillä kilpailukeskuksen ytimessä sijaitseva ajoharjoittelurata on normaalissa käytössään toukokuun loppuun asti ja teltta-alueena toimiva mikroautorata peräti Jukolaa edeltävään viikonloppuun saakka.

Viime viikonloppuna kilpailukeskuksessa suoritettiin myös siivoustalkoot, jossa aluetta vesottiin ja siistittiin helppokulkuisemmaksi. Samalla raivattiin lähtöväylä auki aina etäämpänä sijaitsevalle K-pisteelle asti.

Valmis silta, josta suunnistajat kulkevat aikanaan yli ja yleisö ali. Kuva: Jari Virtanen.

Valmis silta, josta suunnistajat kulkevat aikanaan yli ja yleisö ali. Kuva: Jari Virtanen.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit