Jukolatiimi2015 Minna Kaupin johdolla Louna-Jukolan yöhön!

Jukolatiimi2015 on ensi kertaa Jukolan viestin yhteydessä toteutettava hyväntekeväisyysprojekti, jossa seitsenhenkisen joukkueen muodostavat suomalaiset huippu-urheilun, viihdemaailman ja politiikan vaikuttajat suunnistavat läpi Louna-Jukolan yön. Projekti syntyi vapaaehtoisvoimin rakkaudesta lajiin ja halusta tehdä hyväntekeväisyyttä. Tiimi kerää varoja Vammaisurheilu- ja liikuntaliitto VAU ry:n lasten ja nuorten liikunnan hyväksi pääkohteenaan syksyn 2015 Junior Games.

Raudanlujan tiimin rungon muodostavat urheilu- ja mediapersoona Aleksi Valavuori, urheilutoimittaja Kaj Kunnas, juontaja-jalkapalloilija Lassi Hurskainen, kansanedustaja-juontaja Jaana Pelkonen, fitness-urheilija Oona Tolppanen sekä hiihtäjä Krista Pärmäkoski. Maailman parhaimpiin suunnistajiin lukeutuva ja Vuoden Urheilijana palkittu Minna Kauppi toimii tiimin henkisenä johtajana ja sparraajana.

Osa tiimiläisistä on ollut Jukolassa aiemminkin paikan päällä, mutta vain Pärmäkoski tunnustautuu lajin harrastajaksi. Useita Venlojen viestien avausosuuksia aiemmin hienosti vetänyt Pärmäkoski kohtaa nyt saman haasteen Jukolan yössä.

– Koskaan en ole yösuunnistanut, ja pientä kutkutusta on, mutta eiköhän siitä kunnialla selvitä, lohkaisee Pärmäkoski.

– Olen urheiluromantikko, ja Jukola on merkinnyt minulle aina isoa palasta suomalaista kulttuuria. Seitsemän osuutta Suomen kauniissa kesäyössä, ei se siitä paljon parane! hekumoi Aleksi Valavuori.

– Odotan projektin tarjoavan minulle iloa, naurua, innostusta, parempaa kuntoa ja uusia ystävyyksiä, tiivistää Kaj Kunnas.

– Valitettavasti läheskään kaikki eivät ole löytäneet liikunnan iloa, mistä olenkin hyvin huolissani. Eri lajeja koko ikäni harrasteena koen tämän itseni haastamisena hyvän asian puolesta, kertoo Jaana Pelkonen.

– Haluan osallistumisellani madaltaa kaikkien kynnystä lähteä liikkumaan. Ja voiko siihen olla parempaa tapaa kuin heittää tällaiselle ummikolle kartta käteen ja työntää metsään, nauraa Oona Tolppanen.

– Uusissa lajikokeiluissa piilee aina uuden onnistumisen ja kiksien saannin mahdollisuus. Tällä porukalla kun lähdemme hyvän asian puolesta kampanjoimaan, voi matkalla tapahtua vaikka mitä, virnistää Lassi Hurskainen.

– Erityisen hauskaa projektissa on olla mukana lietsomassa huippuosaajia eri aloilta nauttimaan ja hieman
kärsimäänkin Jukolan yöllisten seikkailujen aikana. Tavoitteena on kuitenkin se, että jokainen voi tulla rinta rottingilla maaliin kaikki rastit löytäneenä. Itse vedän hengessä mukana ja tarvittaessa myös varajuoksijana, Minna Kauppi selventää omaa rooliaan.

Joukkueen apuna kevään aikana toimivat liikuntapalveluyritys Vauhtisammakko sekä suunnistuksen lajivalmennukseen erikoistunut Sporzz, jotka treenauttavat tiimiläiset tarvittaessa kuntoon ja tarjoavat lajivalmennusta suunnistuksen saloihin.

***

Tiimin seitsemäs paikka vapaana!

Sinä voit vaikuttaa Jukolatiimin matkaan osallistumalla viimeisen tiimiläisen rekrytoimiseen! Ehdotusten perusteella heitämme ”seitsemännelle veljekselle” haasteen lähteä mukaan tuottamaan hyvää lasten ja nuorten vammaisliikunnalle. Ehdokkaiden nimeämiseen voi osallistua perjantaista 27.2. lähtien Jukolan Facebook-sivuilla sekä Twitterissä hashtagillä #jukolatiimi.

Lisätietoja:
Annamaria Väli-Klemelä
annamaria.vk@gmail.com
+358 44 371 2775

Jukolatiimi2015-projektiorganisaatio:
Projektin johtaja Annamaria Väli-Klemelä
Viestintäpäällikkö Hilla Lamminpää
Yhteyspäällikkö Valtteri Virtanen

Jukolatiimi2015 suuntaa kohti Louna-Jukolaa Minna Kaupin (vas.) sparraamana. Viestiä tulevat hyvän asian puolesta viemään mm. Kaj Kunnas, Jaana Pelkonen, Lassi Hurskainen ja Oona Tolppanen. Kuva: Seppo Väli-Klemelä.

 

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit