Jukolan osanottajamäärä uudelle tuhatluvulle

Kuva: Kaisu Ojansivu / Jämsä-Jukola 2013.

Kuva: Kaisu Ojansivu / Jämsä-Jukola 2013.

Jukola-jytky on nyt tosiasia: Louna-Jukolasta tulee kaikkien aikojen suurin Jukola.

Puoliltaöin päättyneen Louna-Jukolan normaalihintaisen ilmoittautumisen lopputulos on huikea: yhteensä ennätykselliset 17717 osanottajaa Venlojen ja Jukolan viesteissä. Joukkueita on yhteensä yli 3100, joista lähes 1400 Venlojen viestissä ja noin 1750 Jukolan viestissä.

Vuoden 2012 Vantaan Valio-Jukolan ennätys (16667 osanottajaa) tullaan täten rikkomaan ainakin reilulla 1000 osanottajalla. Jälki-ilmoittautuminen Louna-Jukolaan jatkuu vielä 3.6. asti, joten lopullinen osanottajamäärä tulee nousemaan tämänhetkisestä vielä jonkin verran – etenkin, kun ilmoittautumisjärjestelmässä jo olevat mutta osanottomaksua vielä maksamattomat joukkueet eivät mainituissa lukumäärissä ole mukana.

Louna-Jukolan kilpailunjohtaja Janne Virtanen on ilmoittautuneiden määrään erittäin tyytyväinen.

– Seitsenvuotisen projektimme alusta asti tavoitteenamme on ollut järjestää kaikkien aikojen Jukola – sekä määrältään että laadultaan. Toistaiseksi olemme onnistuneet erinomaisesti, ja viimeisen kuukauden aikana teemme kaikkemme, jotta sekä kilpailijat että yleisö olisivat tapahtumaan mahdollisimman tyytyväisiä, lupaa Virtanen.

Joukkueita Paimion kallioille saapuu kaikkiaan 21 maasta, joista täysin uusina maina Islanti ja Luxemburg. Yksittäisiä osanottajia on varmasti mukana vieläkin useammasta maasta, mutta niitä ei lasketa tilastoihin. Suomen, Ruotsin ja Norjan jälkeen osanottajamääriltään suurimmat maat ovat Latvia, Venäjä, Viro ja Sveitsi. Kaikkiaan ulkomaalaisten joukkueiden osuus on edeltävien vuosien tapaan noin kaksikymmentä prosenttia. Suomesta osanottajia on yhteensä noin 14000.

Kovin pitkää aikaa jo lähes 1300-henkiseksi kasvanut talkooväki ei voi tyytyväisyyteen tuudittautua, sillä viimeisen kuukauden aikana noin kolmen neliökilometrin suuruinen Jukolan kylä rakennetaan lähes tyhjästä.

– Hyvä osanotto motivoi takuulla myös talkooväkeä yrittämään parhaansa. Mukaan kaivataan kisaviikonlopuksi vielä ravintolahenkilökuntaa sekä liikenteenohjaajia, joten tervetuloa kaikki halukkaat rakentamaan yhdessä ikimuistoista Jukolan viestiä, toivottaa kilpailunjohtaja Virtanen.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit