Jukola-järjestäjien tieto siirtyy viikonloppuna Turussa

Jukolan viesti kiertää vuodesta toiseen ympäri Suomea ja järjestetään aina uusien seurojen toimesta talkoovoimin. Kokemuksen ja tiedon siirtäminen aiempien ja tulevien viestien järjestäjien kesken on erittäin tärkeää Jukolan tapahtuman laadun säilyttämisen ja kehittämisen kannalta. Vaikka kukin seura luultavasti haluaakin vuorollaan järjestää ”kaikkien aikojen parhaan Jukolan”, eivät järjestäjät kilpaile keskenään vaan kehittävät yhdessä maailman suurinta suunnistusviestitapahtumaa yhä paremmaksi ja mielenkiintoisemmaksi.

Tämän vuoden Kuopio-Jukolan sekä tulevien kolmen Jukolan viestin järjestäjät kokoontuvat perjantaina ja lauantaina Turkuun kuulemaan Kuopio-Jukolan kokemuksista sekä keskustelemaan tulvien vuosien järjestelyistä. Yli satahenkinen kokousväki jakaantuu 11 eri ryhmään käymään läpi eri osa-alueiden onnistumista viime kesänä ja samalla suunnitellaan yhdessä ensi kesän Louna-Jukolaa.

Vuosien 2016 ja 2017 järjestäjät Lappeenrannasta ja Joensuusta ovat myös paikalla ydinryhmineen. Lisäksi omiin tapahtumiinsa ovat orientoitumassa jo vuosien 2018–2021 Jukolan viestien kilpailunjohtajat. Taustayhteisöt Suomen Suunnistusliitto, Kaukametsäläiset ja Puolustusvoimat ovat niin ikään paikalla.

Turku on viikonloppuna muutenkin suunnistavan Suomen ”ytimessä”, kun lauantaina palkitaan kauden aikana menestyneitä suunnistajia ja ansioituneita suunnistushenkilöitä Suomen Suunnistusliiton Rastitreffit-gaalassa. Lisäksi Turku Sprint Cup -sprinttisuunnistussarja kerää aikuisten sprinttimaajoukkueen ja nuorten maajoukkueen johdolla kovatasoisen joukon urheilijoita kaksipäiväisen avausviikonloppunsa kilpailuihin.

Tästä Kuopio-Jukolan kenraaliharjoituksen viestin lähdöstä ja monesta muusta asiasta riittää tietoa ja kokemuksia vaihdettaviksi. Kuva: Matti Tahvonen.

Tästä Kuopio-Jukolan kenraaliharjoituksen viestin lähdöstä ja monesta muusta asiasta riittää tietoa ja kokemuksia vaihdettaviksi. Kuva: Matti Tahvonen.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit