3polvea -joukkueen nuorimman ja vanhimman suunnistajan ikäero on 68 vuotta

Antero lähettää Eetun luottavaisin mielin avausosuudelle. Kuva: Jukka Lämsä.

Antero lähettää Eetun luottavaisin mielin avausosuudelle. Kuva: Jukka Lämsä.

 

”… Ja nyt läksi joukko sekä
nuoria että vanhoja,
naisia niinkuin miehiäkin,
jahtivoudin johtamana,
pitkänä rivinä urkkimaan
ympäri metsää…”

Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä

Tämä osuva teksti on painettuna 3polvea -joukkueen paitaan, sillä joukkueessa suunnistavat 83-vuotiaan Antero Pyökärin lisäksi hänen molemmat tyttärensä, vävy sekä tyttären poika Eetu. Tekstikatkelman paitaan löysi Eetun äiti Katariina. Hän myös keksi joukkueelle nimen. Tänä vuonna on ensimmäinen kerta, kun 15-vuotias Eetu pääsee osallistumaan Jukolan viestiin. Lisäksi joukkueeseen saatiin riittävä täydennys piikkiöläisistä suunnistajakonkareista. Jukolakokemusta Eetulla toki on jo paljon, sillä tämä on jo 12. kerta kun hän on mukana.

– Ensimmäisen kerran olin Jukolassa mukana jo yksivuotiaana, Eetu kertoo.

Suunnistusta hän on harrastanut  alle kouluikäisestä. Tänä kesänä on harjoiteltu pidempien matkojen lisäksi myös yösuunnistusta isän opastuksella. Tähän on ollut myös selkeä syy.

– Viime kesän Jukolan viestin lähdön nähtyään, Eetu totesi, että haluaa sitten juosta aloitusosuuden ensi vuonna, Marko-isä muistelee.

Antero Pyökäri on aloittanut suunnistuksen vasta aikuisiällä. Kun tytöt olivat pieniä, kävin heidän kanssaan suunnistamassa, mutta enemmän aloin harrastaa ja kilpailla vasta jäätyäni eläkkeelle. Anterolle on tämä Jukolan viesti on vasta seitsemäs.

– Olisin niin halunnut juosta kuudennen osuuden, mutta neljäs osuus oli muiden mielestä minulle sopiva. Toki kaikki kelpaavat, Antero kertoo pilke silmäkulmassa.

Kahden vuoden kuluttua Eetun pikkuveli Lauri täyttää 15 vuotta. Silloin joukkue voidaan koota jo lähes kokonaan omasta perheestä.

« Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit