Valiokunnat ja tehtävät

Valio-Jukolasta löytyy monipuolisia tehtäviä – tervetuloa mukaan toimitsijaksi

Valitse itsellesi sopiva valiokunta ja tehtävä kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan. Eniten toimitsijoita tarvitsemme ravintola-, kenttä- ja kilpailuvaliokuntaan. Erityisesti kaipaamme henkilöitä, joilla on hygieniapassi tai järjestyksenvalvojakortti.

Ilmoittaudu mukaan.

Täytä ylläolevasta linkistä löytyvän lomakkeen tiedot mahdollisimman täydellisesti ja klikkaa “Lähetä”. Saat viikon kuluessa varmistuksen tehtävästäsi.

Lisätietoa valiokuntien toiminnoista antaa valiokunnan vetäjä. Sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@jukola.com.

Ravintolavaliokunta ruokkii ja ravitsee nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat. Valio-Jukolassa tarjoillaan noin 25 000 ruoka-annosta ja juodaan 25 000 kupillista kahvia. Kauppansa tekee myös 10 000 kisamakkaraa, joten toimitsijoita tarvitaan sekä ravintoloihin, kahviloihin että grillipisteisiin.

Talousvaliokunta huolehtii Valio-Jukolan taloudenpidosta ja rahaliikenteestä sekä ravintoloiden ja kahviloiden kassoista ja Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta. Erityisesti ravintoloiden, kahviloiden ja grillien myyntiin ja kassoille tarvitaan toimitsijoita. Valiokuntaa vetää talouspäällikkö Timo Talvitie.

Kenttävaliokunta vastaa kilpailukeskuksen suunnittelusta, rakentamisesta ja purkamisesta, joten kenttävaliokunnasta löytyy monipuolisia tehtäviä. Tehtäviin kuuluvat sähkö-, vesi- ja jätehuollon suunnittelu ja toteutus. Tehtäviin kuuluvat myös liikenteen ja paikoituksen suunnittelu ja toteutus sekä kisojen turvallisuuteen liittyvät asiat kuten järjestyksenpito ja paloturvallisuus. Kenttävaliokunta vastaa myöa ensiaputoiminnasta ja ympäristöasioista. Valiokuntaa vetää kenttäpäällikkö Unto Tanttu.

Kilpailuvaliokunta vastaa lähdöstä, vaihdosta, maalista ja tulostaulusta. Tehtäviin kuuluvat mm. lähdön, vaihdon ja maalin rakentaminen, kilpailijoiden ohjaaminen, leimauskorttien (emit-korttien) nollaus sekä yhteislähtöjen järjestäminen. Kilpailuvaliokunnan tehtävissä pääset lähelle suunnistajia. Valiokuntaa vetää kilpailupäällikkö Erkki Kivistö.

IT-valiokunnan tärkein tehtävä on saada kaikilla kilpailijoille oikeat tulokset. Tämän lisäksi tehtäviä ovat mm. tulosten julkaisu reaaliaikaisesti internetissä ja muiden verkkopalvelujen tuottaminen, online-väliaikojen saaminen metsästä sekä muiden valiokuntien avustaminen IT-asioissa. Valiokuntaa vetää it-päällikkö Reino Ruotsalainen.

Viestintävaliokunta vastaa Valio-Jukolan ulkoisesta tiedotuksesta, internet-sivujen sisällöntuotannosta ja julkaisutuotannosta sekä yhteistyöstä median kanssa. Tehtäviä ovat myös Valio-Jukolan ohjelmien suunnittelu ja toteuttaminen (mm. avajaiset, Jukolan juhla, palkintojen jako ja lasten Jukola) sekä areenatuotanto (kuulutus, GPS-seuranta ja televisiokuvatuotanto. Valiokuntaa vetää viestintäpäällikkö Paula Lehtomäki.

Markkinointivaliokunta vastaa yhteistyökumppanuuksista ja Valio-Jukolan markkinoinnista kilpailu- ja harrastelijajoukkueille, yleisölle ja yhteistyökumppaneille sekä Suomessa että ulkomailla. Kilpailun aikaisia tehtäviä ovat mm. vip-vierasisäntänä toimiminen. Valiokuntaa vetää markkinointipäällikkö Sampsa Haarasilta.

Kartta- ja ratavaliokunta suunnittelee kilpailuradat, harjoituspaketit ja mallisuunnistuksen sekä vastaa rastien rakentamisesta ja valvonnasta. Valiokuntaa vetää kartta- ja ratapäällikkö Eero Nevalainen.

Kilpailutoimiston alla toimivat kilpailijoiden, toimitsijoiden ja yleisön infopisteet kilpailun aikana. Tehtäviin kuuluvat joukkuemateriaalin jako ja karttojen palautus kilpailijoille sekä kaikkiin mahdollisiin kilpailijoiden ja yleisön kysymyksiin vastaaminen. Valiokuntaa vetää pääsihteeri Päivi Luoma.

televisiokuvatuotanto