Harjoittelu

Kevään harjoitukset

Keväällä 2012 on tarjolla viisi harjoitusta. Rastit on merkitty maastoon rastilipuin ja heijastimin. Radat ovat Kimmo Juvosen käsialaa. Harjoitukset sijaitsevat Valio-Jukolan lähimaastoissa Vantaalla, Keravalla, Sipoossa ja Helsingissä. Maastot on pyritty valitsemaan niin, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin Valio-Jukolan maastoa. Kolme harjoituksista rajoittuu kilpailumaastoon. Kartat ovat hyvälaatuisia tulostekarttoja. Rastimääritteet on tulostettu karttaan. Kartat eivät ole karttamuovissa, joten varaa oma karttamuovi mukaan.

Harjoitukset 1-3 ovat suunnistettavissa 21.4.-16.6.2012. Harjoitukset 4-5 ovat suunnistettavissa ainoastaan 1.6 – 16.6.2012. Muuna aikana alueet ovat luonnonsuojelusyistä harjoittelukiellossa. Harjoitusten 4-5 karttojen myynti alkaa 28.5.

Hinnat

  • Kartat: 5€/kartta
  • Postitus: 5€/tilaus
  • Harjoituskartat tilataan Jukola-toimistosta p. 050 444 0296 ja niitä voi ostaa kilpailukeskuksen infosta perjantaista klo 10 alkaen

Opastus

Tienvarsiopasteita harjoituksiin ei ole. HUOM! ÄLÄ JÄTÄ ARVOTAVAROITA AUTOON. KNUTERSINTIELLÄ MURTAUDUTTU AUTOIHIN.

Harjoitusmaastojen sijainnit

1. Fiskträsk, Sipoo
Pitkämatka 8,9 km
Autojen paikoitus Knutersintien varrella olevalla pellolla n. 7 km Porvoon moottoritieltä pohjoiseen.

2. Landbo, Helsinki (kisamaaston kaakkoisreuna, Porvoon moottoritien ja Knutersintien välissä)
Viestiharjoitus, hajonnat 5,9-6 km (neljä eri hajontaa, joista postitetaan ilman muuta toivomusta tilaajalle eri hajontoja)

Autojen paikoitus metsäautotien puomilla, siitä etelään haarautuvalla vanhalla tiepohjalla tai Knutersintien varrella.

Keinukallionharjoituskartta

3. Keinukallio, Kerava
Runsasrastinen rata 6 km
Autojen paikoitus Keinukallion hiihtokeskuksen parkkipaikalla. Huom! noin 2,5 km pohjoiseen karttaan merkitystä paikasta.

Huom! Harjoitukset 4-5 ovat suunnistettavissa ainoastaan 1.6 – 16.6.2012. Muuna aikana alueet ovat luonnonsuojelusyistä harjoittelukiellossa.

4. Bakukärr, Vantaa/Sipoo (kisamaaston pohjoisreuna)
Viestiharjoitus, hajonnat 4-5 km
Autojen paikoitus Knutersintien varren paikoitusalueella n. 4,5 km Porvoon moottoritieltä pohjoiseen.

Kuusijärven harjoituskartta

Kuusijärven harjoituskartta

5. Kuusijärvi, Vantaa (kisamaaston pohjoisreuna)
Pitkämatka noin 9 km
Autojen paikoitus Kuusijärven ulkoilualueen parkkipaikalla.

Omatoimisen harjoittelun osalta on pidettävä mielessä harjoituskieltoalue. Huomio myös, että muut kuin yllä olevat järjestetyt harjoitukset edellyttävät maanomistajien ja metsästysoikeuksien haltijoiden lupaa. Maastossa liikuttaessa on hyvä muistaa, että lähialueilla on runsaasti erilaisia luonnonsuojelu- ja rauhoitusalueita.

Kuntosuunnistukset

Keväällä 2012 hyvää suunnistusharjoitusta saa järjestävien seurojen Pihkaniskojen ja Keravan Urheilijoiden kuntorasteilta. Koko pääkaupunkiseudun kuntorastikalenteri löytyy Suunnistavan Uudenmaan sivuilta.

Omatoimiset harjoitukset

Omatoimisen harjoittelun osalta on pidettävä mielessä harjoituskieltoalue. Huomio myös, että järjestetyt harjoitukset edellyttävät maanomistajien ja metsästysoikeuksien haltijoiden lupaa. Maastossa liikuttaessa on hyvä muistaa, että lähialueilla on runsaasti erilaisia luonnonsuojelu- ja rauhoitusalueita.

Jukola-koulut

Suunnistusseurat järjestävät eri puolilla Suomea Valio-Jukolaan tähtääviä suunnistuskouluja sekä aloittelijoille että jo suunnistusta harrastaneille. Lisätietoja suoraan seuroilta.

Seuraa huippujen harjoittelua

Valio-Jukola 2012 harjoiuskieltoalue

Valio-Jukola 2012 harjoituskieltoalue

Harjoituskieltoalue

Oheiseen karttaan merkitty alue on julistettu harjoitus- ja kilpailukieltoon Valio-Jukolaan 2012 asti.

Hakunilan urheilupuiston metsäalueet pururadat ja ulkoilutiet mukaan lukien ovat käyttökiellossa 15.4.2012 alkaen (Sotungintien länsipuoli). Tällöin näillä alueilla ei saa liikkua lainkaan.

Pitkämatka noin 9 km
Autojen paikoitus Kuusijärven ulkoilualueen parkkipaikalla.