Vantaa ja Kerava

Vantaa – lentokenttäkaupunki

Vantaa on kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki sekä kiihkeästi kasvava osa metropolialuetta. Matka Helsingin keskustaan kestää vain 20 minuuttia. Kaupunki on Suomen neljänneksi suurin. Asukkaita on 200 055(1.1.2011), joista ruotsinkielisiä 2,9 % ja muita kuin suomea tai ruotsia puhuvia 9 %. Kaupungin pinta-ala on 240,4 km2. Vantaan Marja-Vantaa on 15-20 vuodessa seudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue (30 000 asukasta, 27 000 työpaikkaa).

Vantaa on tunnettu aiemmin Helsingin pitäjänä, Helsingin maalaiskuntana ja Vantaan kauppalana. Vantaanjoki  on keskeinen kaupungin historiassa. Hyvä lohijoki on innoittanut valitsemaan kaupungin nimikkoeläimeksi lohen ja perinneruoaksi lohikeiton. Vantaan nimikkokasvi on metsäorvokki.

Vantaalle on helppo tulla maailmalta ja eri puolilta Suomea. Helsinki-Vantaa on yksi Euroopan merkittävimmistä vaihto- eli hub-kentistä, sen kautta kulki vuonna 2011 lähes 15 miljoonaa matkustajaa.Suoria lentokohteita on 130 eri puolilla maailmaa. Suorin reitti Aasian ja Euroopan välillä kulkee Helsinki-Vantaan kautta. 18 km pitkä Kehärata on raideyhteys lentoasemalle ja kaupunkirata. Se yhdistää Vantaankosken radan päärataan. Liikennöinti radalla alkaa vuonna 2014.

Kansainvälinen liiketoiminta kasvaa nopeasti, erityisesti lentokenttää ympäröivällä Aviapolis-yritysalueella. Liike-, vaihto- ja vapaa-ajan matkailijoiden palvelut kehittyvät kaiken aikaa. Vantaalla on paljon tarjottavaa rauhallisista luontokohteista ostosparatiiseihin. Tiedekeskus Heureka, Viihdekeskus Flamingo ja Suomen Ilmailumuseo ovat suosituimpia käyntikohteita. Tasokkaat hotellit ja kokous- ja kongressipaikat sijaitsevat lentoaseman läheisyydessä.

Vantaalla vierailevat nauttivat puhtaasta luonnosta ja vihreistä metsistä kaupunkimaiseman lomassa. Kulttuurin ystäville Vantaa tarjoaa vuosittain laajan valikoiman konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä ja näyttelyitä. Kansalaistoiminta on vilkasta kaupungissa. Siitä on  esimerkkinä Vantaan kaupunkijuhla, joka järjestetään Vantaan päivän (15.5.) yhteydessä, vuonna 2011 12.-16.5.

Tervetuloa Vantaalle!

www.vantaa.fi , www.visitvantaa.fi


Parasta arkea Keravalla!

Kerava on vireä ja viihtyisä runsaan 34 000 asukkaan kaupunki pääkaupunkiseudun kupeessa Keski-Uudellamaalla. Loistavan sijaintinsa ansiosta matka Helsingin keskustaan taittuu esimerkiksi junalla vajaassa puolessa tunnissa ja lentokentälle hurauttaa vartissa.

Kaupungin keskustassa on monipuolista palvelutarjontaa ja viihtyisää kaupunkiympäristöä. Asumisvaihtoehtoja löytyy elämän eri vaiheisiin keskustan kerrostaloista viihtyisiin pientaloalueisiin. Keravalla vapaa-ajan harrastustarjonta on suorastaan huikean runsasta -metsäpolutkin lähtevät lähes kotiovelta!

Yrittäjille Kerava tarjoaa loistavat mahdollisuudet menestyä. Pääkaupunkiseudun markkinat ovat aivan nurkalla ja kuitenkin sijainti on pahimpien ruuhka-alueiden ulkopuolella.

Loppukesällä kaupunki huumaantuu valkosipulin tuoksusta, kun elokuun kolmas lauantai vietetään Valkosipulifestivaalia. Syyskuun puolivälissä puolestaan sirkusväki ja tivoli täyttävät kaupungin Sirkusmarkkinoiden ajaksi. Tervetuloa Keravalle! www.kerava.fi

www.kerava.fi