Rapalan kunto voi vielä yllättää

Kun joukkueen nimenä on Rapalan Kunto, odottaa tietysti näkevänsä miehiä, jotka hädin tuskin jaksavat kävellä television äärestä sohvalta jääkaapille. Mutta Rapalan Kunnon miehet olivat viime vuoden Jukolassa sijalla 511 ja tänä vuonna tarkoitus oli päästä 400 parhaimman joukkoon.

– Ihan ensimmäisenä vuotena, kun joukkue perustettiin, sijoitus oli 1124, kertoo Ville Hämäläinen. Joukkueen ensiesiintyminen oli Lapualla Simpsiön Jukolassa vuonna 2007. Joukkueen jäsenet ovat Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Mukana alkuperäisestä joukkueesta on tämän vuoden Jukolassa neljä jäsentä, sillä viides on sairaana. Rapalan Kunto sai tälle vuodelle hienon ulkomaalaisvahvistuksen. Desmond Franssen on Belgian mestari yösuunnistuksessa viime vuodelta ja tänä vuonna tuli hopeasija.

– Franssen voi vielä yllättää ensimmäisellä osuudella, varoittaa Juha Parviainen.

– Se taas aiheuttaa meille paineita. Entäpä jos Rapalan Kunto pääseekin tänä vuonna sijoittumaan alle 400 joukkoon, kuten on tavoitteena. Pitääkö nimi muuttaa?

– Me voidaan olla sitten vaikka Rapalan Kunto Plus, sanoo Ville Hämäläinen. Rapalan Kunnolla on tänä vuonna sijoittumisen lisäksi toinenkin tavoite. Nimittäin se, että yksikään jäsen ei joutuisi sunnuntaina yhteislähtöön.

– Viime vuonna se oli vain parista minuutista kiinni. Vaikuttaa siltä, että tämä joukkue on todellakin ensi vuonna Rapalan Kunto Plus!

« Takaisin