Pimeä ei pelota

SK Suuntavaiston Aki Lintumäki (vas.) ja Markku Kylmälä odottelevat pääsyä pimeään metsään.

Janakkalalaisen SK Suuntavaiston mieskaksikko odottaa pääsyä pimeään metsään. Pääosin maanviljelijöistä koostuva Suuntavaisto on Jukolassa useammalla joukkueella jo viidettä kertaa.

Aki Lintumäki ja Markku Kylmälä eivät pimeää pelkää, enemmänkin avokallioita. Molemmat ovat olleet kakkososuudella aikaisempinakin vuosina. ”Hitaasti, mutta varmasti mennään hieman yli tuhannen sijoilla”, Kylmälä suunnittelee.

”Viime vuonna Virolahdella ei ollut oikeasti pimeä, mutta täällä tuntuu olevan. Lamput on kuitenkin huolella ladattu, joten valon puutteeseen matka ei katkea. Aikatavoitteena on suunnilleen kaksi ja puoli tuntia”, Lintumäki kertoo.

Suuntavaiston miesten vieressä kakkososuudelle valmistautuu imatralainen, Eksymä 360 -seuraa edustava Harri Salopelto. Salopelto on lainannut uudenkarhean lampun pojaltaan Atsolta, joten valoa ja virtaa varmasti riittää.

Harri Salopelto Eksymä 360 -seurasta ottaa yöosuuden elämyksenä.

”Aikatavoitetta ei ole. Sitten tullaan pois, kun on valoisaa. Enempi tämä on elämys”, 18 Jukolan Viestiä käynyt Salopelto kuvailee. Eksymä-seuran sijoitus on aiemmin liikkunut tuhannen molemmin puolin.

”Pimeä osuus pelottaa, mutta onneksi ei tarvitse olla yksin”, Salopelto sanoo. Ensimmäisen osuuden juoksijaa ei vielä näy.

« Takaisin