Hakunilan urheilupuisto muuttuu kisakyläksi

Valio-Jukola 2012 kisataan tulevana viikonloppuna 16.-17.6. Hakunilan urheilupuistossa. Jo viikkojen ajan Hakunilassa sekä etenkin Hakunilan urheilupuistossa ja sitä ympäröivässä maastossa on voitu seurata tapahtumaan liittyviä valmisteluja. Töitä on tehty myös viikonloppuisin ja työn touhu tiivistyy nyt loppuviikolla, kun kisat lähenevät.

Nyt Hakunilan uimahallin vieressä olevalle kentällä ja pellolla näkyy jo suurempia ja pienempiä telttoja. Niitä on rakennettu kaupoiksi, makkarakojuiksi, kilpailun toimistoiksi sekä kilpailijoiden vastaanottopaikoiksi. Juhlalava sekä Venlojen ja Jukolan viestiä varten suunnitellut lähtö- ja maalipaikat ovat lähes valmiita. Peseytymispaikka ja perinteinen Jukola-sauna valmistuvat uimahallin viereen. Kyseessä on siis melkoinen urakka. Ja kuten aina, kaikki saadaan valmiiksi juuri ennen H-hetkeä.

Puolustusvoimat osallistuu yhteistyökumppanina jo valmistelutalkoisiin. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on tietoliikenneyhteyksien rakentaminen maastoon. Tiistaina noin 30-40 varusmiestä marssii johtajansa perässä kohti työtehtäviä.

Kisatoimisto Sotungin lukiolla on auki päivittäin. Maanantaista alkaen vapaaehtoiset toimitsijat ovat voineet noutaa sieltä kisapassinsa ja muut kisavarusteet. Tänään tiistaina ihmisiä kulkee verkkaiseen tahtiin ovesta sisään ja ulos. Suurin ruuhka kisatoimistossa on varmaankin keskiviikkona, jolloin vuorossa on myös kenraaliharjoitus ja infotilaisuus.

Viikonlopun sääennusteessa (Foreca) näkyy muutama vesipisara, mutta aurinkokin paistaa ja lämpötila voi kohota päivällä jopa pariinkymmeneen asteeseen ja yölläkin pysytään kymmenen asteen tietämillä. Toivottavasti sääennusteen tarkentuessa pilvet ohittavat Hakunilan ja saadaan nauttia hienosta kesäsäästä.

Luonto on ainakin kauneimmillaan, kun katsoo lähimetsiä ja Sotungin peltoja. Puut ovat täydessä lehdessä
ja pelloilla sekä pururatojen reunoilla kukkivat värikkäät luonnonkukat.

Valio-Jukola/ Sirpa Kinnunen

« Takaisin