Jukolan tekijät: toimitsijapäällikkö Mari Hämäläinen

1. Nimi, ikä, seura:
Mari Hämäläinen, 37 v., Pihkaniskat

2. tehtävänimike:
Toimitsijapäällikkönä pyrin olemaan valiokuntien apuna toimitsijoiden rekrytoinnissa ja sijoittelussa sopiviin tehtäviin. Tapahtuman aikana vastuullani on myös toimitsijainfon toiminta.

3. mitä teet, kun et tee Jukolaa
Työskentelen logistiikan parissa. Kun ajatukset kaipaavat tuuletusta työ- ja Jukola-asioista lähden lenkille metsään koirani Tiuhtin kanssa.

4. Moneenko Jukolaan olet osallistunut ja paras Jukola muisto
Olen ollut mukana 23:ssa Venlojen viestissä. Jokaiseen Jukolaan liittyy hyviä muistoja, vaikka aina se oma suoritus ei ole antanut aihetta hymyyn. Jukolassa on sellaista taikaa, että sinne on aina päästävä mukaan. (ainoastaan anopin 60 v. -juhlat ovat estäneet osallistumiseni Venlojen viestiin)

5. Miten olet päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin
Osallistuminen Valio-Jukola talkoisiin oli itsestäänselvyys siitä lähtien, kun tieto järjestelyvastuusta julkaistiin. Mutta tähän tehtävään päädyin Luoman Päivin pyynnöstä.

6. Miten valmistelut ovat sujuneet
Valmistelut ovat sujuneet hyvin. Toimitsijoita on saatu rekrytoitua tasaiseen tahtiin ja nyt vuodenvaihteen jälkeen tahti on mukavasti tiivistynyt, joten edelleen olen luottavainen, että saamme kasaan riittävän määrän talkoolaisia Valio-Jukolan järjestelyihin.

Hienoa on ollut huomata kuinka motivoitunutta ja innostunutta porukkaa meillä on mukana järjestelyissä. Vaikka Valio-Jukola nielaiseekin tällä hetkellä valtaosan vapaa-ajasta, niin koen sen enemmänkin haasteena.

7. Mitä on odotettavissa seuraavien kuukausien aikana
Toivottavasti paljon uusien toimitsijoiden ilmoittautumisien vastaanottoa!  Tiedossa on myös erilaisia ennakkotalkoita, kahden yleisinfon järjestelyt ja osallistumista ainakin yhteen rekrytointitapahtumaan. Toimitsijainfon auettua kilpailukeskuksessa kisaa edeltävällä viikolla on suurin toimitsijoihin liittyvä projekti toimitsijamateriaalien jako.

8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta
Itse kilpailuviikonloppuna suurin haaste taitaa olla ”eksyneiden” toimitsijoiden ohjaaminen omiin työpisteisiinsä. Pääosin uskon kisaviikonlopun olevan toimitsijainfon kohdalla suhteellisen rauhallinen ja koostuu pitkälti juuri ohjaavasta toiminnasta. (Mistä löytyy toimitsijaruokala, lepotilat jne.)

9. mitä teet kilpailun jälkeen
Kilpailun jälkeen puretaan ja siistitään toimitsijainfon tilat sekä varmistetaan ettei toimitsijoiden lepotiloihin ole jäänyt ylimääräisiä tavaroita. Syksyllä toteutetaan vielä toimitsijoiden talkoojuhla. Kun Jukola on saatu aikanaan kisajärjestelyiden osalta pakettiin, voi hetken arjessa olla pieni tyhjiö, joka varmasti kuitenkin varsinkin kesäaikaan täytyy nopeasti erilaisista puutarhapuhteista, pitkistä lenkeistä koiran kanssa ja ystävien tapaamisista.

10. vapaa sana
On ollut hienoa päästä näkemään Jukolaa myös järjestäjän näkökulmasta. Mukavassa porukassa on kiva tehdä töitä yhteisen tavoitteen eteen. Jaksamista kaikille viime metrien rutistuksiin ja itse kisaviikonloppuun. Lainatakseni Salpa-Jukolan toimitsijapäällikön minulle sanomia sanoja: ” Muistakaa myös levätä riittävästi ja käydä lenkillä”.

« Takaisin