Jukolan tekijät: Kilpailupäällikkö Erkki Kivistö

Esittelyssä kilpailupäällikkö Erkki Kivistö

Kuva: Riitta Ketola

1. Nimi, ikä, seura:
Erkki Kivistö, 67, Pihkaniskat

2. Tehtävänimike:
Kilpailuvaliokunnan pj eli kilpailupäällikkö, vastuualueina mm. Emit-nollaus, lähtö, vaihto, maali ja tulostaulu.
3. Mitä teet, kun et tee Jukolaa:
Olen eläkkeellä oleva rakennusalan diplomi-insinööri. Työaikana tein voimalaitosrakentamista Suomessa ja ulkomailla, nyttemmin omakotitalon kunnostusta Vantaan Korsossa ja lapsuuden kotitalon laittelua Hyvinkäällä.
4. Moneenko Jukolaan olet osallistunut ja paras Jukola muisto:
36 Jukolaa juostuna (1961-1966 ja 1982-2011), Aloitus oli 1961 Tammelan Valkeaviidassa Hyvinkään Tahkon kakkosjoukkueessa, aikaisemminkin oli kova hinku mukaan, mutta silloin pääsi mukaan vasta H18-sarjalaiset. Paras muisto on, kun 1964 Joutsenon Vesikkolassa sijoituimme Hyvinkään Tahkon joukkueella kymmenenneksi.
5. Miten olet päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin:
Taustalla on aktiivinen seuratoiminta Pihkaniskoissa vuodesta 1981, seuran puheenjohtajana olen toiminut vuosina 1988-1990.  Kilpailujärjestelyt eri tasoilla ovat koko ajan olleet aktiviteettilistalla kärkipäässä, kilpailunjohtajan, ja ratamestarihommien lisäksi on karttunut kokemusta esim. ravintolan pidosta ja pesupaikan hoidosta. Valio-Jukolaan tulin mukaan anomusvaiheessa. Eläkeläisenä ehdin puuhastella melko laajasti erilaisten lupien ja lausuntojen kimpussa. Valio-jukolan kilpailuanomus on vuodelta 2006 ja jo 2005 tehtiin anomus vuodelle 2010.
6. Miten valmistelut ovat sujuneet:
Alussa hierottiin pitkään seurojen välistä järjestelysopimusta. Järjestelyjen myöntämisen jälkeen oli paljon yksityisten maanomistajien maastonkäyttölupia saamatta ja valtion ja kaupunkien maihin oli vain ehdollisia ennakkolupia. Vaikka aikaisemmista kilpailuista oli kokemus, että suurin osa maanomistajista suhtautuu myönteisesti, niin monena iltana kävin läpi vaihtoehtoja eri maanomistajien kieltäytymisen varalta. Olen varsin tyytyväinen saamaani vastuualueeseen tämän hetken organisaatiossa. Vain ratamestarihommat olisivat olleet enemmän suunnistuksellisia. Ryhmässä tekeminen on ollut nautinto.
7. Mitä odotat seuraavalta puolelta vuodelta:
Tiivistyvä tahti rekrytoinnissa ja toimitsijoiden kouluttamisessa, osallistumista ainakin oman vastuualueen rakenteiden tekemiseen
8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta:
Uuden lähtöjärjestelyn kitkaton läpivienti on erityinen haaste, odotettavissa väsymiseen saakka puurtamista kilpailuviikolla ja toivottavasti sunnuntai-iltana nautinnollinen tunne kilpailun onnistumisesta.
9. Mitä teet kilpailun jälkeen:
Aktiivinen kilpaileminen jatkuu toistaiseksi entiseen malliin, nuorempien avustaminen erilaisissa järjestely-/seurahommissa on myös ohjelmassa, vaikkakin hiipuvalla vauhdilla ja laajuudessa.
10. vapaa sana
Jukola-joukkueemme on ollut lähes sama vuodesta 1982 lähtien. Viime vuonna Salpa-Jukolassa joukkueen jäsenet olivat 68-71 vuotiaita. Jo pitkään olemme järjestäneet vuosittain ensilumen leirin Lapissa ja sulan maan kevätleirin eri puolilla Suomea. Joukkue on pysynyt koossa, vaikka vuosien saatossa monen asuinpaikka on muuttunut. Tällä hetkellä kotipaikkakunnat ovat Helsinki, Vantaa, Savonlinna, Särkisalo ja Kiuruvesi.
« Takaisin