Jukolan tekijät: kilpailun varajohtaja Vesa Lehtomäki

 

Jukolan tekijät esittelee kilpailunjohtajan oikean käden Vesa Lehtomäen mietteitä kuukausi ennen kilpailua.

1. Nimi, ikä, seura

Vesa Lehtomäki, 57, Pihkaniskat ry

2. Tehtävänimike ja mitä se tarkoittaa (eli mitä tehtävään kuuluu)

Kilpailun varajohtaja – Toimin kilpailunjohtajan varamiehenä ja kiireapulaisena eri toiminnoissa tarpeen vaatiessa.

3. Mitä teet, kun et tee Jukolaa (siviiliammatti, harrastukset yms.)

Hallittu riskinotto on minulle sekä työ että harrastus. Harrastan suunnistuksen lisäksi matkailua mielenkiintoisissa paikoissa (joidenkin mielestä seikkailumatkoja). Työkseni autan palvelualan yrittäjiä unelmiensa toteuttamisessa tuomalla yritysten kehittämiseen ja kasvattamiseen osaamista ja omaa pääomaa.

4. Moneenko Jukolaan osallistunut ja paras Jukola muisto

Vuodesta 1980 alkaen olen osallistunut yli 20 Jukolan viestiin. Paras Jukola muisto tulee kesäkuussa 2012 järjestettävästä Valio-Jukolasta.

5. Miten päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin, (kokemus järjestelyistä, tehtävästä yms)

Olen aiemmin toiminut useamman vuoden Pihkaniskojen puheenjohtajana. Kilpailunjohtajana olen toiminut Pihkaniskojen järjestämissä suunnistuksen SM-kisoissa sekä pari kertaa kansallisissa kisoissa. Kun minua pyydettiin mukaan Jukolan viestin järjestämisoikeuden hakemiseen, en ymmärtänyt kieltäytyä tehtävästä.

6. Miten valmistelut sujunut (mikä ollut Hienointa/ haastavinta, onko tullut yllätyksiä esim työmäärässä)

Eri osa-alueiden vastuuhenkilöt ovat osaavia ja sitoutuneita. Heidän kanssaan on ollut ilo toimia. Innostava ilmapiiri ja pienet onnistumisen valmistelujen eri vaiheessa ovat kannustaneet minuakin yrittämään parhaani omaan osaamis- ja mukavuusalueeseen kuulumattomissakin tehtävissä.

7. Mitä odotettavissa seuraavan puolen vuoden aikana

Napakat kilpailujärjestelyt, onnistumisen elämyksiä kilpailijoille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille sekä riemukkaat juhlat talkoolaisten kanssa syyskuussa.

8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta

Minulla on luottavainen olo sen suhteen, että isostakin kilpailija- ja katsojajoukosta selvitään kokeneella ja osaavalla talkoolaisporukalla. Olemme panostaneet erittäin paljon joukkoliikenteen käyttöön. Toivomme, että ihmisen käyttävät joukkoliikennettä ettei Kehä III ruuhkaudu henkilöautoliikenteestä.

9. mitä teet kilpailun jälkeen (viimeistelyt ja mitä sitten kun viimeisetkin Jukola työt hoidettu)

Seuraavan Jukolan viestin järjestäminen olisi paljon helpompaa Valio-Jukolan järjestelyistä saadulla kokemuksella. Kisojen jälkeen pitää koota kaikki kokemukset talteen ja siirtää ne seuraavien vuosien järjestäjille syksyllä 2012 pidettävässä Jukola-kokouksessa.

10. vapaa sana

Aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella Valio-Jukolan järjestänen edellyttää 100.000 tunnin työpanosta. Ainoa palkattu työntekijä on pääsihteeri, jonka pestin pituus on 13 kk eli noin 2.000 tuntia. Tämä tarkoittaa, että vapaaehtoiset talkoolaiset tekevät 98 % tarvittavasta työpanoksesta. Kiitokset kaikille talkoolaisille. Toivottavasti tästä tulee teillekin ikimuistoinen onnistumisen elämys.

« Takaisin