Jukolan tekijät: IT-päällikkö Reino Ruotsalainen

Esittelyssä IT-valiokunnan vastuuvetäjä, Reino Ruotsalainen.

1.Nimi, ikä, seura:
Reino Ruotsalainen, 63, KeU

2. Tehtävänimike
IT-päällikkö: Miellän tehtävän hiukan eri tavalla kuin Salpa-Jukolan IT-vastaava, joka tunsi tehtävänsä paremmin kuin omat taskunsa ja osallistui siksi itse melkein kaiken toteuttamiseen. Pyrin koordinoimaan, että IT-valiokunnan tehtävät sujuvat mahdollisimman juohevasti ja oikein. Näitä tehtäviä ovat esim.: tulospalvelu mahdollisimman reaaliaikaisesti, kilpailun vaatimien tietojärjestelmien toteuttaminen, kilpailun vaatimien tietoverkkojen rakentaminen, kilpailija- ja ratatietojen käsittely, tulostus tulostaululle, Emit-korttien rekisteröinti metsään lähdettäessä ja leimojen tarkistus sieltä pois tultaessa, GPS-seurannan logistinen tuki, ajanotto online-rasteilla, vaihdoissa ja maalissa, kilpailun internet-palvelujen tekninen toteuttaminen, muiden valiokuntien ja median IT-tuki, kilpailun langaton viestiliikenne (radiopuhelinverkko).

2. Mitä teet, kun et tee Jukolaa
Kehitän paikkatietotekniikkaa Maanmittauslaitoksessa, harrastan erävaellus- ja erämelontakilpailuja sekä reserviläislajeja (erityisesti jotoksia), suunnistan ja kalastan Ruijan syrjäisimmillä järvillä (kesällä ja talvella).

4. Moneenko Jukolaan olet osallistunut ja paras Jukola muisto
40:een muodossa taikka toisessa (mm. 1995 järjestäjänä).

5. Miten olet päätynyt Valio-Jukolan järjestelyihin
Kun, yksi toisensa perään kieltäytyi IT-valiokunnan vetovastuusta, sai Veikko minut lopulta puhutuksi ympäri; perinteet lähtevät aika kaukaa, sillä jo 1970-luvulla käytimme atk:ta suunnistuskilpailuissa yhdessä Seppo Raulan kanssa kehitetyillä ohjelmilla.

6. Miten valmistelut ovat sujuneet
Monenlaisissa projekteissa olen ollut mukana ja kyllä tämä on huomattavan laaja työelämän projekteihinkin verrattuna. Joka päivä johonkin asiaan on tartuttava eikä vielä olla edes kunnolla toteutuksessa. Olen ollut töissä kahdessa edellisessä Jukolassa, joten varsinaisen IT:n puolella ei siihen nähden ole vielä tullut vastaan kovin odottamatonta. Kisaorganisaation langattoman viestiliikenteen toteuttamisen laajuus oli kyllä minulle yllätys, kun se sitä ei alun perin ollut edes IT:n erityisvastuulle selvästi nimetty.

7. Mitä on odotettavissa seuraavan puolen vuoden aikana:
Työtä vuorotta ja ehkä yllätyksiäkin.

8. Suurimmat haasteet ja muut odotukset itse kilpailusta.
Ehkä suurimmat haasteet liittyvät jaksamiseen viimeisen viikon aikana ja kyllä työnjohtokin on oma lukunsa talkoolaisten määrä huomioon ottaen. En toivo ukonilmaa, sähkökatkoja enkä kaatosateita kisan ajaksi. Toivon, että oikeat tulokset tulevat likimain reaaliajassa.

9. Mitä teet kilpailun jälkeen
Purku pitäisi saada tehdyksi Juhannukseen mennessä ja raportointi elokuun kuluessa. Heinäkuussa aion loikoilla viikon Ruijan parhaalla rautujärvellä ja ajatella sinisiä ajatuksia (en Jukolaa).

10. vapaa sana:
Tsemppiä kaikille talkoolaisille – tästä tulee hieno tapahtuma!

« Takaisin