Jukola valmentaa varusmiehiä

-Puolustusvoimien näkyvä läsnäolo Jukolan viestissä on meille arvovalinta. Tämä on hyvä ympäristö harjoitella varusmieskoulutukseen kuuluvia taitoja ja valmiuksia, sanoo Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö Antero Karunmaa.

Karunmaa korostaa, että raha ei vaihda omistajaa puolustusvoimien ja Jukola-organisaation kumppanuudessa. Vaihdossa on ainoastaan työtä ja asiantuntemusta.

Jukola-kylän ja kilpailuympäristön rakentamiseen on parhaimmillaan osallistunut noin sata miestä. Useimmat heistä ovat olleet Jukolassa kiinni noin viikon, joillakin komennus on kestänyt jopa 11 päivää.

Viestikoulun ja Suomenlahden meripelastuskoulun käsiä ja aivoja on tarvittu erityisesti kisaorganisaatiota palvelevan tietoliikennejärjestelmän rakentamiseen. Runsaat 80 kilometriä valokaapelia ja nelisen sataa verkon liitäntälaitetta takaavat sen, että tulospalvelu toimii moitteettomasti: reaaliajassa ja luotettavasti.

Toimivan verkon ansiosta suunnistuksesta on kehittynyt jännittävä yleisölaji. Kilpailun etenemisen seuraaminen reaaliajassa ja kamerakuvat maastosta tuovat elämyksiä kisakatsomoihin Jukola-kylässä sekä televisioiden, radioiden ja internetin äärelle.

« Takaisin