Huippujoukkueet valmiina Jukolan yöhön

Fabian Hartner, Hannu Airila ja Antti Harju.

Tampereen Pyrinnön nelikko, Riina Kuuselo, Anni-Maija Fincke, Saila Kinni ja Venla Niemi, jäi viime vuoden Jukolassa täpärästi lopputaistelussa toiseksi. Tälläkin kertaa voitosta taistellaan tosissaan. Pahimmat haastajat tulevat Ruotsista ja Norjasta, mutta tarjolla on tamperelaistyttöjen kova vastus.

– Viime vuodesta jäi paljon hampaankoloon. Tänä vuonna tavoitteena on saada jotain parempaa, Riina Kuuselo toteaa.

Vaikka joukkueella on ollut ongelmia fysiikan kanssa ja tiukka harjoitustahti, Venlojen viestin aattona ongelmat tuntuvat olevan takanapäin. Erityisesti ankkuri Venla Niemi on vakuuttanut kevään aikana.

– Hyvin menee ja päällä tuntuu olevan positiivinen kierre joka ruokkii itse itseään, Niemi vakuuttaa.

Suomalaiset kovia haastajia Jukolassa

Jukolan viestin spekulaatioissa on pyörinyt yksi joukkue yli muiden. Norjan Halden SK lähtee viestiin vakuuttavan kovalla kokoonpanolla. Takana on kaksi Jukolan voittoa ja 10milan vakuuttavat esitykset.

– Vaikka paperilla on kova joukkue, voitto ei ole ikinä helppo. Takana on paljon kovaa työtä ja varmasti olemme tänäkin vuonna mukana taistelemassa voitosta, moninkertainen Jukola-voittaja Mats Haldin tuumaili varovasti.

Halden SK:n kovimmat haastaja tulevat Suomesta. Kalevan Rasti, Delta, Vaajakosken Terä… kaikki on mahdollista.

Kalevan Rastin manageri Antti Harju kertoo, että tänä vuonna voitosta lähdetään taistelemaan eri ”taktiikalla” kuin viime vuonna.

– Viime vuonna meillä oli taktiikka. Tänä vuonna mennään osuus kerrallaan ja tehdään hyviä suorituksia. Marginaalit ovat pieniä ja se joukkue, joka tekee vähiten virheitä voittaa. Sillä ei ole merkitystä, kuka on ennakkosuosikki, samalta viivalta lähdetään, Harju nauratti toimittajia.

« Takaisin