Harrastajajoukkueet tyytyväisiä Jukolan viestiin

Jukolan viestiin osallistuvista 15 000 suunnistajasta noin 4 000 kuuluu harrastajajoukkueisiin, ja määrä on vahvassa kasvussa. Jukolassa harrastaja pääsee haastamaan maailman huiput.

Kaveriporukoissa Jukolan viestiin osallistuminen ja harjoittelu koetaan mielekkääksi yhteiseksi tavoitteeksi. Päätös osallistumisesta syntyy usein yhteisissä illanvietoissa. Myös seikkailun- ja itsensähaastamisen halu saa lähtemään mukaan. Työpaikoilla aktiivinen kuntosuunnistaja saattaa kerätä ympärilleen viestiporukan. Myös perhe- ja sukujoukkueita on mukana. Monelle Jukolaan osallistuminen on pitkäaikainen unelma ja tavoite.

Suunnistuksen perustaidot harrastajajoukkueiden suunnistajat oppivat pitkälti kavereilta, tosin oppia haetaan myös kuntorasteilta. Varsin moni mies lähtee Jukolaan armeijan oppien pohjalta. Täysin oppineita suunnistajia eivät mukana olevien harrastajajoukkueiden jäsenet kuitenkaan ole. Noin kolmannes Jukolan joukkueista ja 2/3 naisten Venlojen joukkueista katsoo ainakin jonkun joukkueessaan kaipaavan lisäkoulutusta.

Myös naiset voivat suunnistaa Jukolan viestissä. Jukolan harrastajoukkueista naisia löytyy noin joka kymmenennestä joukkueesta.

Harrastajajoukkueet pitävät Jukolan viestiä kokonaisuudessaan onnistuneena tapahtumana. Etenkin palveluiden ja suunnistusratojen toteutus on hoidettu hyvin. Myös ratojen pituutta ja ratojen haasteellisuutta pidetään sopivana.

Tulokset perustuvat Jukolan ja Venlojen viestin harrastelijoille keväällä 2011 tehtyyn kyselyyn. Kyselyyn vastasi lähes 200 harrastajajoukkuetta.

« Takaisin