Jukolavinsten kneps av Norrmänn

Kristiansandin joukkue saapuu voittajana maaliin. Kuva: Heikki Silvennoinen.

Kristiansandis lag anländer i mål som segrare. Foto: Heikki Silvennoinen.

Kristiansands OK knep vinsten i Jukolakavlen detta år. Det blev ingen slutspurt då Daniel Hubman var det enda ankaret på slutrakan fick han löpa i mål i lugn och ro. Även andraplaceringen gick tll ett norskt lag, Halden SK som fick en sluttid en och halv minut efter segraren.

-Ett stort tack till laget. Det här är en stafett, och den vinner man som lag, konstaterar en nöjd Daniel Hubmann i mål efter att ha löpt in laget till första plats.

Jukola vinsten är Hubmanns andra – han sprang ankaretappen för Kristiansand även 2009, då de även knep vinsten. Kristiansands Baptiste Rollier var också med och vann Jukola 2009 i S:t Michel. För de andra lagmedlemmarna, Vegard Danielsen, Milos Nykodym, Mats Dahlén, Hans Gunnar Omdal och Martin Hubmann, är detta den första Jukola vinsten. Extra bra smakar vinsten för Mats Dahlén, som genom detta avslutar sin toppkarriär inom orienteringen. De senaste åren har han även fungerat som Kristiansands tränare.

Bästa finländska lag var Kalevan Rasti på tredje plats. Thierry Gueorgiou, lagets ankare, konstaterade i mål att laget förberett sig väl, men denna gång var det helt enkelt ngon annans tur.

– Terrängen var trevlig och rolig at springa. I början kunde jag hålla farten bra, men sedan föll farten. Jag gav det mitt allt, men här är resultatet, summeradi Gueorgiou sitt lopp.

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit