Internationell webb-TV-sändning från Louna-Jukola

Som svar på många förfrågningar kan Jukola detta år följas via en internationell webbtv-sändning arrangerad av Louna-Jukola-arrangörerna och det Finska Orienteringsförbundet.

Både Venla- och Jukolakavlen kommer att sändas. Sändningen kommer att refereras på engelska av Jørn Sundby (NOR). Ett flertal expertkommentatorer och tidigare elitorienterare kommer också att närvara i studion. Sändningen kommer att innehålla en hel del GPS-tracking och intressanta intervjuer. Den internationella sändningen har sin egen regissör och över 20 kameror i bruk.

– Vi strävar till att vara de till lags som följer med Jukola utomlands. Ifall man inte har möjlighet att följa med Jukola på plats och ställe, skall det ändå finnas en möjlighet att uppleva Jukola-känslan förmedlad via engelskt referat, säger Janne Virtanen, tävlingsledare för Louna-Jukola.

– Jukola är det största årligen återkommande orienteringsevenemanget i Finland. Vi hoppas på att kunna öka orienteringens synlighet och detta kan lyckas genom att visa evenemangets höga kvalitet via TV-sändningarna. Förhoppningsvis får alla svenska, norska och andra orienteringsfantaster som stannar hemma under Jukolahelgen en chans att följa med tävlingarna via webb-TV, säger Mika Ilomäki, VD för det Finska Orienteringsförbundet.

Sändningen kostar 10 € per budkavle eller alternativt 17€ för båda budkavlarna.

Sändningen genomförs via IOF LiveCenter. Du kan skaffa ditt LiveCenter-pass här. För att kunna se sändningen bör du registrera din LiveCenter-kod här (Venla) och här (Jukola).

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit