Live-resultat

Jukolas Budskap 2016

Voittajajoukkue Koovee luki Jukolan viestin sanoman.

Jukolas Budskap 2016.

”Vida sträcker sig den stubbrika brännan, men utöver dess bryn ser dock inte ditt öga; ty i öster, söder och väster stänga skogarna din utsikt och i norr det höga berget. Men stiger du högst upp på bergets rygg, som kröns av glesa granar, så bär ditt öga i alla väderstreck långt.”

Vår nationalskald Aleksis Kivi beskriver i sin bok Sju Bröder på många olika ställen mångfalden i vår natur.

Vår natur bjuder på många möjligheter att utveckla vår energihushållning i riktning mot en användning av förnyelsebara inhemska energiformer. Bioenergia ry:s mål är att skapa nya arbetsplatser och att motarbeta klimatförändringen genom smarta lösningar vid användningen av inhemskt bränsle för energiproduktionen.

När vi bringat vårt budskap genom den skumma sommarnatten i landets sydöstra hörn vid Laivavuoris sluttningar i Raipio, har vi velat fokusera vårt budskap på finländsk bioenergi och rikta uppmärksamheten mot de mångsidiga användningsmöjligheterna av våra skogar och värna om det unika i den finska naturen.

 

Villmanstrand, den 19 juni 2016

Orienterarna vid Jukola-kavlen

« Tillbaka

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt