Trippelt svenskt i Venlakavlen

Venlakavlens vinnare Domnarvets GoIF i mål. FOTO Risto Raunio.

Venlakavlens vinnare Domnarvets GoIF i mål. FOTO: Risto Raunio.

 

Venlakavlens topp tre placeringar gick till Sverige. Vinnaren var Domnarvets GoIF, Alfta-Ösa OK tog andra platsen och på tredje plats blev Järla IF. Som bästa finska lag blev SK Pohjantähti på fjärde plats.

Domnarvets GoIF var redan innan start en av de stora favoriterna i och med att de vann för drygt en månad sedan damernas Tiomila. Emma Johansson, svensk landslagslöpare, gjorde ett säkert jobb ute i skogen och kunde hålla motståndarna på långt avstånd.
-Jag är självklart mycket glad över vinsten. Jag var inte helt säker om jag låg i ledning och jag visste inte vad läget var ute i skogen. Först i närheten av målet kunde jag vara säker på vinst, berättar Johansson.
Även tredje sträckans löparen, Lena Eliasson sade att laget inte såg vinsten som en självklarhet.
-Flera höll oss säkert som storfavoriter efter vinsten i Tiomila, men vi respekterar våra motståndare och vi visste att det fanns många andra hårda lag, säger Eliasson.

SK Pohjantähti var bästa finska lag på fjärde plats. Ankarsträckans löpare Sofia Haajanen var sist och slutligen inte besviken över fjärde platsen. Under första halvan av banan syntes inga andra ankarlöpare, berättar Haajanen. Tampereen Pyrintös ankare Saila Kinni syntes till ett par gånger, men det var först mot slutet av banan som Haajanen insåg att de svenska lagen var inom räckhåll.
-Självklart harmar det lite grann att vi återigen är så nära medalj, men slutar som fyra. Men detta är ändå en jättebra prestation av oss.
-Det är så härigt att springa i Jukola. Här lyckas alltid banläggarna. Fantastiskt bra banor igen.

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit