Jukola-nattens crème de la crème

OK Kerma som startar till Jukola-natten satsar hårt. Laget består av många finska landslagsorienterare samt juniorernas världsmästare. Med denna sammansättning tävlar man om bra placeringar?
Situationen jämnas ut i.o.m. att ala lagmedlemmar är damer. Dessutom damer som redan på dagen har sprungit Venlakavlen.

– Åtminstone jag har haft detta som en dröm i flera år, att få springa Jukola-natten, säger Anna Närhi, som startade för OK Kerma, och som också har sprungit VM-sprint för Finland.

– För mig är detta andra gången. Jag har redan tidigare sprungitt nattsträckan – och skymningen i morgondaggen är något magiskt, hyllar ankaren, Kirsi Nurmi, som för några år sedan vann junior VM.
”Normalt” orienterar båda för svenska IFK Göteborg, i vars lag de redan hann placera sin på 26 plats i Venla-kavlen. Också de andra medlemmarna i laget är bekanta för alla som följer med elitorientering: Johanna Hulkkonen, Miia Niittynen, Tiia Miettinen, Emmi Mähönen och Tytti Kirvesmies med Henna-Riikka Haikonen som teamleader.

Laget lyckades man nästan få ihop till förra årets Kuopio-Jukola, men pga. av samanstötningar lyckades det inte. Nu i Louna-Jukola är målsättningen att ge sig på ankarsträckan före omstart.

– Jag ville uttryckligen starta för laget. Före K-punkten försöker jag inte ens läsa kartan.

– I Venlorna såg jag redan hur fin och omväxlade terräng vi kan förvänta oss. Och som en tävlingsorienterare kan jag bara sträva efter en felfri prestation, grinar Nurmi.

Och vilket djur har OK Kerma som sitt logo i tävlingsdräkten? En kossa, förstås.

OK Kermas Anna Närhi (tv.) som startar ja ankare Kirsi Nurmi är redo för hård fart i Jukola-natten. Foto: Jukka Lämsä.

OK Kermas Anna Närhi (tv.) som startar ja ankare Kirsi Nurmi är redo för hård fart i Jukola-natten. Foto: Jukka Lämsä.

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit