Anmälningen till Louna-Jukola nu öppnad!

Anmälningsöppningen är en viktig händelse för Louna-Jukola, eftersom vår ambitiösa målsättning är att arrangera tidernas största Jukola. Vi tror starkt på att vi kommer att spräcka gränsen på 17 000 deltagare. Det hittills största deltagarantalet uppnåddes vid Valio-Jukola i Vanda 2012, när det totala deltagarantalet var 16 667. Louna-Jukola har den utmärkta placeringen alldeles intill Åbo–Helsingfors motorväg till sin fördel, samt den i jämförelse med tidigare år aningen mera jämnsluttande och för motionärer lämpligare terräng.

Louna-Jukolas andra viktiga målsättning är att uppmuntra motionärer att dela i Venla- och Jukolakavlarna. Vi strävar efter att öka antalet löpare som deltar i motionssyfte. Rent konkret betyder detta ett mål att locka 80 nya motionärslag från Egentliga Finland. Venla- och Jukolakavlarna är fina evenemang på sätt, att de förenar elitidrotten med motionsidrotten på ett smidigt sätt. Både världselit och nybörjare letar efter samma kontroller i skogen. Jukola finns till för alla, och därav också vår slogan: ”Alla är vinnare!” / ”Everyone’s A Winner!”

Under hösten har de arrangerade orienteringsskolorna varit en framgång, och tack vare dem har orienteringsidrotten fått många nya utövare. I orienteringsskolorna bildades också många nya Jukola- och Venlalag. Som en följd av det stora intresset och den positiva responsen kommer vi under våren att arrangera fler orienteringsskolor. Arrangörsföreningarnas elitidrottare har fungerat som orienteringsskolornas ledare.

Som tillägg till orienteringsskolorna fungerar motionsorienteringarna – exempelvis arrangerar Turun Suunnistajat motionsorientering, TalviRastit, under vinterlördagarna. Detta evenemang samlar varje vecka över 200 deltagare. I Åbonejden är det alltså något av en orienteringsboom på gång, och vi strävar efter att stöda detta. Alla är varmt välkoma att pröva på orientering – ännu finns det gott om tid att fräscha upp orienteringskunskaperna och anmäla sig till Venla eller Jukola 2015!

***

Susi Training Center @kisakallio (Finska Basketbollförbundets hem och officiella träningscenter) är det första anmälda Jukolalaget! En ny grenerövring för basketen alltså? Susi Training Center @Kisakallio

susijengi_logo

Anmälning

Tävlingsinbjudan

« (suomi) Takaisin

Osuusisännät

Osuusisännät

Pääyhteistyökumppani

Isäntäkaupungit

Taustayhteisöt

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit